Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobni trbušni zid

Butina ne brani: Fićo je golmančina, zaslužuje povjerenje

'21.07.2010., Maksimirska 128, Zagreb - NK Dinamo, igraliste Hitrec Kacijan. trening nogometnog kluba Dinamo bio je zatvoren za javnost. Dan nakon poraza u Novoj Gorici od NK Kopar 3-0 igraci odradjuj
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
03.08.2010.
u 08:20

- U 37. godini i ne pomišljam na operaciju, iako me boli i već tjedan dana ne treniram, tvrdi Tomislav Butina.

Nastavlja se trakavica s ozljedama trbušnoga zida Dinamovih nogometaša. Nakon Chaga, Ibañeza, Tomečaka, Bišćana i Slepičke, najnovija je žrtva Tomislav Butina. Ozljeda je ozbiljna i Butina sigurno propušta susret sa Sheriffom u srijedu, dok je dugoročna prognoza neizvjesna.

– Ozljedu sam prijavio dan nakon povratka iz Moldavije, kada sam na treningu osjetio bol. Od tada treniram samo u fitnessu, a bol je i dalje prisutna. Prvi put u karijeri susrećem se s tom vrstom ozljede i ne usudim se davati prognoze – kazao je Butina.

Dvije operacije koljena

Razgovarali smo i s Dinamovim liječnikom dr. Šebečićem. Butini smo prenijeli njegove riječi da operacija zasad nije nužna.

– Ma operacija ne dolazi u obzir, ne u 37. godini! – kaže prvi Dinamov vratar.

Čak ni po cijenu da vam trbušni zid ugrozi nastavak karijere?

– O tome još ne razmišljam, nadam se da tako ozbiljno ipak nije.

Butina će tako prepustiti mjesto među vratnicama Filipu Lončariću (24), nekada čovjeku-mački, na žalost, dečku s dvije teške operacije koljena između 2007. i 2009. godine. Jurčić je Butinu maknuo s gola nakon poraza od Anderlechta kod kuće prošle jeseni, a potom ga vratio nakon Lončarićeve ozljede u Amsterdamu.

– Filip Lončarić je golmančina! – tvrdi Butina. – On bi i bio prvi Dinamov vratar da se nije ozlijedio i ja bih u tom slučaju najvjerojatnije završio karijeru. Premda nije dugo branio, u Fiću imam neograničeno povjerenje i uvijek ću mu biti najveća potpora. Na žalost, nije lako biti u koži Dinamovih vratara. Oni su krivi i kad nisu krivi. Još nije rođen takav Superman kojemu nisu pronašli bar jedan "feler".

Filip Lončarić u Europi još nikada nije zabrljao. U spomenutoj utakmici s Ajaxom do ozljede je bio odličan, a utakmicu života odigrao je u Temišvaru gdje je Dinamo slavio s 3:0. Ove sezone debitirao je protiv Rijeke, neslavno.

Izbaciti emocije

– Izgledi protiv Sheriffa su i dalje 50:50 – nastavlja Butina. – To je najbolja europska momčad protiv koje smo igrali u posljednje vrijeme. Ne smijemo dopustiti da nas nose emocije i bezglavo jurišati. Nadam se da smo se naučili natjecati, igrati na rezultat i da će nas pritom i sreća malo pomaziti – zaključio je Butina.

Ključne riječi

Komentara 11

JR
J-RASH
09:01 03.08.2010.

Pokreće se akcija:\"Nađimo život EU Janezu!\" Poraženi u nagradnoj igri će ga dodati za prijatelja i uvjeriti dečka da ima društvani život

FE
fellix1601
10:07 03.08.2010.

rash , pusti ti janeza na miru , ima on pametnijeg posla , navodno se sprema na put... , najprije u bosnu pa u srbiju , ide tražiti oca . Ima spisak vih podobnih koji bi to mogli biti !!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
08:39 03.08.2010.

Butina ne brani: Fićo je golmančina, zaslužuje povjerenje iako one projektile NK Koper ni živi bog nebi mogel skinutu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije