Težak udarac

Caktašu otišli ligamenti koljena, pauzira šest mjeseci

Mijo Caktaš (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
16.08.2013.
u 16:11

Ove sezone, u osam Hajdukovih utakmica, odigrao je sedam po 90 minuta

Kakav je to udarac za ambicije Igora Tudora, ostao je bez Mije Caktaša, kojemu je puknuo prednji križni ligament desnog koljena. Caktaš ide na operaciju, a prema riječima klupskog liječnika Jurice Rakića, u najboljoj varijanti, momčadi bi se mogao priključiti na zimskim pripremama.

Caktaš, koji je, uz Maloču, trenutno najiskusniji igrač Hajduka i predvodnik je ovog mladog poljudskog vala, ozljedio se na utakmici U-21 reprezentacije u Lihtenštajnu Caktaš je stvarno nesretan, ozlijedio se u Lihtenštajnu, u utakmicu u kojoj je Hrvatska pobijedila s 5:0, tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Europe nisu bila upitna. A Caktaša je izbornik Niko Kovač poslao na travnjak pola sata prije kraja, kada je sve već bilo riješeno.

Još prije neki dan Tudor je za Caktaša govorio da igra izuzetno zrelo, na reprezentativnom nivou. Neke utakmice, kada nije bilo Mislava Anđelkovića, Caktaš je odigrao na poziciji zadnjeg veznog. I tu je pokazao zrelost. Kao da je taj mladi, 21-godišnji Dugopoljac, koji je bio sklon iskakanjima iz kolotečine, sazrio i počeo igrati svoj najbolji nogomet. Ove sezone, u osam Hajdukovih utakmica, odigrao je sedam po 90 minuta, nije ga bilo samo u prvoj utakmici sezone protiv Zadra, jer je imao tri žuta kartona. Hajduk je na duže vrijeme ostao bez svog ponajboljeg igrača.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije