Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPOREĐUJU GA S ĆORLUKOM

Ćaleta-Car: Mog suigrača iz Salzburga uskoro vidim u reprezentaciji

Duje Ćaleta Car
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
30.05.2018.
u 12:45

- Imamo momčad nevjerojatnog znanja i iskustva, a najvažnija je prva utakmica. Uz pobjedu nad Nigerijom otvaraju nam se vrata drugog kruga

Duje Ćaleta-Car ne skriva sreću i ponos što se nalazi na pripremama Vatrenih i spreman je dokazivati se u Rusiji, ukoliko dobije priliku, prenosi HNS.

Reprezentativni poziv i paralele s Ćorlukom.

- Znamo što Vedran znači ovoj reprezentaciji i drago mi je što me se uopće uspoređuje s njime. Ja dajem sve od sebe na svakom treningu, u svakoj utakmici i izrazito sam sretan i ponosan što sam uopće na popisu reprezentativaca. Sretan sam što mogu učiti od ovakvih suigrača. To mi je šećer na kraju odlične, uspješne klupske sezone. Donekle sam i očekivao taj poziv, a izbornik će na kraju odlučiti što je najbolje.

Duje Ćaleta Car
1/19

Uklapanje u kolektiv.

- Kada sam prvi ili drugi put dolazio među Vatrene, bilo mi je fascinantno, a sada smo se već naviknuli jedni na druge, stekao sam prijatelje i nema više početne treme. Svi su me dobro prihvatili, daju mi savjete, komentare i pokazuju koliko me cijene. U narednim danima dodatno ću sjesti s izbornikom i razgovarati.

Koliko daleko može Hrvatska?

- Imamo momčad nevjerojatnog znanja i iskustva, a najvažnija je prva utakmica. Uz pobjedu nad Nigerijom otvaraju nam se vrata drugog kruga, makar ćemo i protiv Argentine i Islanda ići po što bolji rezultat. Nije lako igrati utakmice svakih nekoliko dana, ali energije ne nedostaje. Bit će kasnije vremena za odmor, pun sam želje za dokazivanjem. Možda je moj put do reprezentacije bio nešto teži, dolazeći iz manje sredine, ali isplatili su mi se trud i odricanje. Osim toga, Marin Pongračić iz RB Salzburga je sjajan dečko velikog potencijala i nemojte se čuditi ako on jednog dana također bude ovdje.

Reprezentacija U-21

- Ne ide nam idealno, bez obzira na veliki potencijal te momčadi - većina igrača bit će u budućnosti nositelji seniorske reprezentacije. Ne treba previše zaključivati na temelju poraza u Češkoj, tu nismo bili pravi, ali još je uvijek sve u našim rukama i nadam se da ćemo naposljetku napraviti ono što svi želimo, plasirati se na Europsko prvenstvo, a svoja iskustva iz seniorske reprezentacije mogu prenijeti kolegama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije