NEŽELJENI PROTIVNIK

Cedevita u Eurokupu na Chalon

\'09.02.1011., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Kup Kresimira Cosica, polufinale, KK Cibona - KK Zagreb. Trener Cibone Drazen Anzulovic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoic/PIXSELL
07.07.2011.
u 14:35

Cedevita je saznala protivnika u kvalifikacijama za ovogodišnji Eurokup.

Dobro poznati francuski Elan Chalon, protivnik Cedevite u Eurochallengeu prije dvije godine, dočekat će Zagrepčane 27. rujna u Francuskoj, dok je uzvrat 4. listopada u Zagrebu. Elan je ovogodišnje francusko prvenstvo završio na trećem mjestu, iza Choleta i Nancyja u regularnom dijelu, da bi u doigravanju ispao u četvrtfinalu od Asvela 2-1.

Chalon je prošle sezone igrao finale francuskog kupa gdje je izgubio od pobjednika Gravelinesa. U polufinalu je momčad trenera Gregora Beugnota dobila Asvel, u četvrtfinalu Hyeres Toulon. 54-godišnji je trener Beugnot na klupi Chalona od sezone 2004./05., a u francuskom je prvenstvu igrao tri četvrtfinala i dva polufinala te četvrtfinale, polufinale i finale kupa.

Elan je u svojoj povijesti igrao finale Saporta Kupa 2001. gdje je izgubio od Maroussia, a bez trofeja su u Francuskoj, uz ukupno tri polufinala doigravanja.

- Chalon je jedna od četiri momčadi koje smo željeli izbjeći, uz Bešiktaš, Karšiaku i Lukoil. No, što je tu je - ždrijeb za Eurokup je prokomentirao trener Dražen Anzulović.

- Još je rano govoriti o rosterima s obzirom da se nismo kompletirali, kao ni oni. Mi se moramo ozbiljno pripremiti za te oglede u kojima svakako nismo bez šansi. Moramo gledati isključivo sebe, a veliki klupski motiv je i revanš za Eurochallenge prije dvije godine.

Cedevita je prije dvije sezone, pod trenerskim vodstvom Slobodana Subotića, izgubila obje utakmice od Francuza. U Zagrebu je, uz prvi nastup tada novopridošlog Marina Baždarića, izgubila 89:83, a u Chalonu je bilo 80:77.

U prošloj sezoni okosnica momčadi bili su play Amerikanac Marquez Haynes, šuter domaći igrač tamnoputi Steed Tchicamboud, Amerikanac Blake Schilb na trici, koji je igrao i protiv Cedevite prije dvije godine, bugarsko krilo Ilian Evtimov i na centru Amerikanac Alade Aminu. Prošlu sezonu nisu igrali u Europi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije