Druga ABA liga

Cedevitaši kreću protiv doprvaka Slovenije a Šibenka protiv Zlatibora

Luka Batelić/Pixsell
25.09.2024.
u 10:17

Među 16 klubova iz zemalja bivše SFRJ samo su dvije slovenske i hrvatske momčadi (Cedevita Junior, Šibenka) dok Srbija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju po tri sastava

Nakon niza pripremnih, košarkaši Cedevite Junior danas će odigrati i prvu novosezonsku službenu utakmicu. Prvi suparnik bit će im slovenski Kansai Helios, večeras (srijeda) u 18 sati u Draženovu domu, a riječ je o utakmici druge ABA lige koja se ove godine igra po drugoj formuli.

A gurat će ju 16 momčadi (samo dvije hrvatske) podijeljenih u četiri skupine iz kojih će samo prve dvije ići naprijed. Među 16 klubova iz zemalja bivše SFRJ Slovenija i Hrvatska imaju po dvije ekipe (Cedevita Junior, Šibenka) dok Srbija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju po tri sastava.

Šibenku čekaju utakmice sa Zlatorogom, banjalučkim Borcem i slovenskom Ilirijom a dok će se cedevitaši nadmetati s skopskim MZT-om, crnogorskim Tivtom i, već spomenutim, Heliosom iz Domžalea.

A tu utakmicu najavili su trener Dino Repeša i novi kapetan Mislav Brzoja koji je kazao:

- Jako sam zadovoljan kako smo odradili pripreme. Smatram da su nas trener Repeša i njegov stručni stožer jako dobro pripremili. Naravno, ima tu još puno posla, ali imamo mladu i talentiranu ekipu. Ako ostanemo zdravi kroz cijelu sezonu, bit ćemo tvrd orah svima. Moramo ostati čvrsto na zemlji, raditi dan po dan i vjerujem da ćemo biti najbolji kada je najpotrebnije. Sigurno da očekujemo iskorak u ABA 2 ligi, ali idemo utakmicu po utakmicu. Inače, Kansai Helios je nezgodna ekipa, očekujem da će doći pripremljeni i dati sve od sebe da nas pobijede. Naravno, potrudit ćemo se da tako ne bude, očekujem pobjedu te dobar početak sezone za nas.

Evo kako je, pak, suparnika predstavio trener Dino Repeša:

- Napravili smo konkurentnu ekipu koja ima svoje kvalitete. Imali smo nesreću s ozljedom Tonija Bilića koji je, iako jedan od najmlađih trebao biti nositelj, međutim menadžment kluba je brzo reagirao i doveo Tomislava Buljana kojeg dobro poznajem jer sam ga već vodio. Pripreme su protekle dobro, osim te ozljede. Igrali smo sedam pripremnih utakmica, dobili tri, izgubili četiri. Protivnici su bili ozbiljni, abaligaška razina. Pred kraj smo drastično podigli formu i to se vidjelo gdje smo protivnike pobjeđivali po 30 razlike. Pozivam sve ljubitelje košarke i naše navijače da dođu u što većem broju jer će nam podrška biti od izuzetne važnosti na sutrašnjoj utakmici.

Kao što rekosmo utakmica se igra u Draženovu domu gdje cedevitaše uskoro (subota) čeka i utakmica domaćeg prvenstva s Osijekom te gradski derbi s Cibonom. No, prije svih treba se obračunati s Heliosom na kojeg Repeša upozorava:

- Kansai Helios je završio pripremni dio s omjerom 6:1, izgubili su samo od Körmenda u Mađarskoj, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Prošle godine su bili finalisti prvenstva Slovenije, a u polufinalu su izbacili ABA 1 ligaša Krku. Ekipa se promijenila, otišli su stranci Blomgren i Bernard, te Žiga Daneu koji je otišao u Cedevitu Olimpiju. Doveli su iskusne igrače poput Kneževića, Špana, Jana Kosija koji je bio naš igrač i Urbiha. Pripremili smo se koliko smo mogli, iako nismo imali previše informacija jer je ovo prvi službeni susret za njih i za nas. Optimističan sam i vjerujem da će ekipa dobro reagirati sutra u Draženovom domu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije