NAVALA NA ULAZNICE

Čeka nas ludi derbi: Torcida kreće Bilim vlakom, Dinamo opet traži da prijave transparente

Hajduku pripao derbi: Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
06.07.2022.
u 14:41

U Splitu su odmah kupili 1500 ulaznica, prvog dana prodaje u Zagrebu je veliki red pred Maksimirom.

Prva službena utakmica u novoj sezoni, sudar Dinama i Hajduka u Supersport superkup bit će, očito, prava nogometna poslastica. Doduše, ne znamo koliko su za taj početak spremni igrači Dinama i Hajduka, ali kaka sada stvari stoje igrat će se u sjajnom nogometnom ozračju.

Splitskom klubu dodijeljen je kontingent od 2500 ulaznica za južnu tribinu čiji je ukupni kapacitet nešto veći od tri tisuće. Četiri dana prije utakmice navijači Hajduka su već razgrabili oko 1500 karata, dakle gotovo dvije trećine. Očekuje se da će sve ulaznice do vikenda biti rasprodane i da će Hajduk imati veliku podršku u Maksimiru. Za razliku od zadnje utakmice u prvenstvu kada nisu željeli ući na stadion jer nisu mogli donijeti transparente i druga navijačka sredstva, a nisu ih mogli unijeti jer ih nisu na vrijeme prijavili. Nakon toga je bilo nereda na autocesti, zaustavili su promet i sukobili se s policijom. Sad će većina navijača Hajduka umjesto automobilima put Zagreba 'Bilim vlakom', koji iz Splita kreće u subotu u 10 ujutro.

Dinamo ima iste zahtjeve kao i prošli put, što će napraviti Torcida? 

Kako doznajemo, iz GNK Dinamo u Hajduk su poslali jednake upute za navijače kao i za prošli maksimirski derbi, kad je Torcida odbila ući na stadion te je prilikom povratka na Split izazvala brutalne nerede te napala policiju u pratnji. Podsjetimo, vodstvo Dinama od Torcide je tada tražilo da im dostave popis svih transparenata koje namjeravaju unijeti na stadion, što navijači splitskog kluba nisu na vrijeme učinili. Dinamo je pojasnio da je na takve zahtjeve prisiljen jer je ih Torcida ranije izmanipulirala i na stadion unijela golemi transparent s natpisom 'Mrzin dinamo'. Također, Torcidi prema uputama Dinama neće biti dopušteno unošenje bubnjeva jer se u njima često skrivaju pirotehnička sredstva. Još ne znamo kako će Torcida reagirati na zahtjeve Dinama, ali za očekivati je da će policija ovaj put posredovati u njihovom dogovoru, kako bi se spriječilo da 2500 navijača ostane ispred stadiona što može biti okidač za nerede. Među navijačima se može čuti kako su Boysi spremni solidarizirati se s Torcidom ako dođe do trzavica zbog zabrane njihovih transparenata, ali za to nema nikakve potvrde.

18.05.2022., Zagreb - Guzve na prodaji karata i fan shopa na Maksimiru uoci velikog derbija Dinamo - Hajduk koji se igra ove subote. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

No, neće samo Hajduk imati veliku podršku. Dinamo je nedavno pustio u prodaju godišnje ulaznice i već nakon dva dana rasprodane su sve ponuđene za donju zapadnu tribinu, pa su u Dinamu odlučili u prodaju pustiti još jedan sektor za godišnje ulaznice. Jučer je u 11 sati počela prodaja i ulaznica za ovaj derbi i zanimanje je bilo ogromno. Od jutra se stvorio red pred blagajnama u Maksimiru. Cijene pojedinačnih ulaznica su:  tribine sjever gore i dolje po 40 kuna, tribina zapad gore je 80, a zapad dolje 100 kuna.

I dalje su u prodaji godišnje ulaznice za sve tribine, za njih članovi imaju popust, a otvoren je i posebni punkt za učlanjivanje.

Sastanak u policiji 

Podsjetimo, povodom derbija u Superkupu održan je nedavno i sastanak u Ravnateljstvu policije, na kojem su sudjelovali Damir Barić, zamjenik glavnog ravnatelja policije, Jurica Jurjević, voditelj sigurnosti HNS-a, Ante Zebić, direktor sigurnosti i logistike HNK Hajduk i Krešimir Antolić, član Dinamove Uprave. Prema ugovoru o prodaji ulaznica koji je potpisan između klubova, Hajduk je obvezan personalizirano prodavati ulaznice i najkasnije 48 sati prije početka susreta podatke dostaviti policiji i Dinamu. Također, policija je odredila da Dinamo zbog izgreda Boysa na utakmici 21. svibnja može otvoriti 80 posto kapaciteta tribine sjever dolje, a to znači 3.960 ulaznica.

U Dinamu ističu i kako neće prodavati ulaznice osobama kojima to priječi Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a prema podacima iz policije, riječ je o ukupnoj brojci od 226 navijača koji imaju aktivne zaštitne sudske mjere zabrane dolaska na stadion ili u kategoriji najrizičnije skupine navijača. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije