LORD MORAO ODSTUPITI

Čelnik FA-a optužio Španjolsku i Rusiju za korupciju

David Triesman
Reuters
16.05.2010.
u 14:40

Zbog skandala s namještanjem domaćinstva Svjetskoga nogometnog prvenstva 2018. godine, Lord Triesman podnio je ostavku na mjesto predsjednika Odbora za englesku organizaciju tog natjecanja.

Lord Triesman, predsjednik Engleskoga nogometnog saveza (FA), snimljen je dok sugovorniku govori da će Španjolski nogometni savez povući svoju kandidaturu za organizaciju istog natjecanja u korist Rusije, i to stoga što će Rusi pomoći Španjolcima korumpirati suce na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi "jer nemaju što za izgubiti".

U preslagivanju glasova Rusi bi tako stekli veliku prednost u odnosu na druge rivale koji se natjeću za domaćinstvo 2018. godine.

Španjolska je svoju ponudu predala zajedno s Portugalom.

Navode Mail on Sundaya Triesman niti itko iz njegova stožera nije demantirao, već je samo stiglo priopćenje od Inicijativnog odbora kojem Triesman više neće biti na čelu. Ista organizacija uputila je pismo isprike Španjolskome i Ruskome nogometnom savezu.

Prema postojećim informacijama, Triesman se ne misli povući s mjesta predsjednika Engleskoga nogometnog saveza.

Ključne riječi

Komentara 1

EU
EUPatriot
06:51 17.05.2010.

Čelnik FA-a optužio Španjolsku i Rusiju za namještanje domaćinstva SP 2018. godine i uzto potvrdio da su Ukrajina i Engleska vatrenima iz Hrvatske namjestili ostanak kuči za SP 2010..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije