MARIO STANIĆ TVRDI

'Chelsea bez Didiera Drogbe ne bi bila tako jaka i moćna!'

Didier Drogba
AFP
01.12.2009.
u 11:51

I Barca i Chelsea beru plodove dugogodišnjeg rada, njihova selekcija igrača nije slučajna, kaže Mario Stanić

Barcelona ili Chelsea? Kad bi se sad birao najbolji europski (svjetski) klub, najveća bi dvojba neprijeporno bila između lidera španjolskog i engleskog prvenstva. Barcin nogomet privlači ljepotom i ofenzivnom "haklerskom" vještinom Xavija, Inieste i Messija, te Ibrahimovićevom i Henryjevom realizacijom. Chelsea je, pak, na vrhu zbog drukčijih atributa, temeljenih na čvrstoći i organizaciji obrane, ali i na ubojitosti napada s Drogbom!

– I Barcelona i Chelsea beru plodove dugogodišnjeg rada, ništa nije slučajno. Barca je, naime, početkom devedesetih, s Johanom Cruijffom na klupi, počela tako igrati. Chelsea je također igrala slično i kad sam ja bio u klubu, 2000. godine. Tada je Drogbinu ulogu imao Vialli. Chelsea godinama dovodi igrače vrhunskih tjelesnih potencijala i tehničkog umijeća – rekao nam je bivši hrvatski reprezentativac i nekad Chelsein igrač Mario Stanić.

Chelseina igra najmanje odgovara svakome suparniku. Istina, zanimalo nas je kako će lepršava Barcelona igrati protiv Intera, čiji je način igre sličan Chelseinu. I Barca se lako obračunala s liderom talijanskog prvenstva! No, ne bi to tako lako bilo protiv Chelsea, budući da engleski klub ipak ima kvalitetnije igrače i uigraniju momčad od Intera. Čech, Terry, Lampard, Essien, J. Cole, A. Cole, Drogba, Anelka... Podatak da su u derbiju protiv Arsenala na klupi bili Ballack, Deco, Malouda.., jasno govori o najvišoj klasi u Chelseinoj svlačionici.

Je li Drogba ključni igrač? Bjelokošćanin je napadač koji može preokrenuti utakmicu i kad njegovoj momčadi ne ide, igrač koji ni iz čega dolazi u šansu.

– Chelsea bez Drogbe sigurno ne bi bila to što jest! On je možda i ključan igrač, prvi među jednakima – kaže Stanić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije