ENGLESKA LIGA

Chelsea slomila Wigan u prvih šest minuta

'Chelsea\'s Belgian midfielder Eden Hazard (L) vies for the ball with Wigan Athletic\'s Honduran defender Maynor Figueroa (C) leading to a penalty during their English Premier League football match at
'ANDREW YATES'
19.08.2012.
u 18:12

Europski prvak Chelsea pobjedom je startao u novu sezonu Premijerne lige, u gostima kod Wigana bilo je 2:0.

Najbolji na terenu bio je Belgijac Eden Hazard, ovoljetno pojačanje Chelsea, a konačnih 2:0 bilo je već u 6. minuti.

Raspoloženi Hazard već u drugoj minuti sjajno se oslobodio čuvara Ivana Ramisa i potom krasnom loptom izbacio naprijed Branislava Ivanovića kojem nije bilo teško zabiti za 1:0, a četiri minute kasnije Hazard je ponovo bio u glavnoj ulozi. Ramis je još jednom "izvisio", pokupio je 21-godišnjeg Belgijca u kaznenom prostoru, a precizan s bijele točke bio je kapetan Chelsea Frank Lampard.

Zanimljivo, Hazard je prošle sezone izborio najviše jedanaesteraca (sedam) od svih igrača u najjačim europskim ligama, a u istom je ritmu nastavio i u novom klubu i natjecanju.

– Bio je užitak gledati Hazarda, odmah je pokazao da će nam biti veliko pojačanje. Sve ono što je pokazivao u pripremnim utakmicama, potvrdio je i u službenom debiju – rekao je menadžer momčadi sa Stamford Bridgea Roberto di Matteo.

Navijačima Chelsea predstavio se i drugo veliko ovoljetno pojačanje, Brazilac Oscar, koji je u igru ušao baš umjesto Hazarda.

Manchester City, aktualni engleski prvak na otvaranju sezone igrao je sa Southamptonom, momčadi koja je novi prvoligaš.

Tevez je zabio u 40. minuti, no gosti izjednačuju u 59. minuti preko Lamberta, a zatim Davis u 68. minuti zabija za 1:2.

Brzo su se razbudili plavi, Džeko je četiri minute kasniej poravnao, a onda Nasri zabio za konačnih 3:2.

Engleska, 1. kolo
: Wigan-Chelsea 0:2, ManCity-Southampton 3:2.

Tablica: Fulham, Swansea, WBA, Chelsea, Manchesdter City, Newcastle, West Ham svi po 3 boda...

Francuska, 2. kolo: Boredeaux-Rennes 1:0, Marseille-Sochaux 2:0.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije