POSRNULI VELIKAN

Cibonu mogu spasiti samo ozbiljne tvrtke, a takve neće u klub

27.04.2014., Kombank Arena, Beograd, Republika Srbija - Cibona je poslije 11 godina donijela Hrvatskoj naslov u ABA ligi nakon sto je u finalu svladala Cedevitu 72-59. Predsjednik Cibone Ivica Lovric, Marin Rozic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.07.2014.
u 08:00

Ivica Lovrić tvrdi da će njegov nasljednik biti Kosor, a predsjednik Skupštine grada to odlučno demantira.

Ivica Lovrić broji posljednje dane kao predsjednik Košarkaškog kluba Cibona. Ništa novoga, ništa iznenađujućega. To je, uostalom, i najavio davno prije. Tko će ga naslijediti? Lovrić ima odgovor.

- Moj nasljednik bit će Darinko Kosor, predsjednik Skupštine grada. Dugo smo razgovarali jučer ujutro i premda nije sto posto pristao, uvjeren sam da je on taj - istaknuo je Lovrić.

No, Darinko Kosor ne misli baš tako.

- Ciboni više ne trebaju predsjednici političari, ali Grad Zagreb i Gradska skupština moraju naći rješenje za spas Cibone. Dakle, nema teorije da postanem predsjednik kluba. Pomoći želim, ali ne kao predsjednik - istaknuo je Darinko Kosor.

Činjenica je da nijedan ozbiljan investitor ne želi ući u klub dok se ne riješi dug, odnosno dok račun ne bude na nuli.

- To mi je jasno. Zato će se Grad obvezati na to da u roku od tri godine potpuno sanira taj dug. Razgovarajući s igračima kojima klub duguje, došli smo do toga da bi pristali na to da im dug bude otplaćen u iduće tri godine. Dakle, tri velike tvrtke ušle bi u klub a da ne moraju vraćati bilo kakve dugove. I moj je prijedlog da novi predsjednik kluba bude netko od predstavnika sponzora. Neka se oni međusobno dogovore na prvoj sjednici Izvršnog odbora - kaže Kosor.

Mogu li se danas uopće naći tri velike tvrtke koje bi uložile po 1,5 milijuna kuna u klub?

- Mogu. Siguran sam da Franck ostaje, i to uz veće ulaganje nego dosad. Razgovarao sam s čelnicima jedne velike tvrtke, ali neću još u javnost iznijeti njezino ime, a i gradonačelnik Milan Bandić svojim autoritetom sigurno bi pridobio još jednu veliku tvrtku - istaknuo je Darinko Kosor.

Uostalom, istim načinom koji predlaže Kosor Cibona je i nastala, i to udruživanjem triju prehrambenih zagrebačkih tvrtki, Francka, Voća i Badela. Franck će ostati, no tko će biti ostali?

>> Zbog duga od 100 milijuna kuna Cibona prijavljena DORH-u

Komentara 6

LI
Lisabon
09:35 08.07.2014.

Da bi neka renomirana tj ozbiljna tvrtka ulozila novac u Cibonu treba prvenstveno zadovoljiti jedan uzasno bitan detalj.A to kristalno jasna financijska dubioza,potpisana od strane neke renomirane revizorske kuce.Do sada takav izvjestaj nije postojao.Ukoliko se pocne ponovo krpati,onda cemo imati drugi Hajduk.I prije bilo kakvog pocetka ,jasno objaviti tko je i kako gospodario novcem,odnosno dali je bilo malverzacija.Ako je,a to je sad izvjesno,onda taj ili ti trebaju odgovarati.Samo to nemojte skrivati.Kad se to rijesi,onda ce se moci razgovarati s ozbiljnim ulagacima.Do tada je to rupa bez dna i vizije.

TR
traflu
09:02 08.07.2014.

Cibona ne smije propasti

LI
Lisabon
12:27 08.07.2014.

Zgodno bi bilo da se sada oformi neka interesna skupina kao ZZD ili ZND i da zatrazi 1 clan =1glas.Ali toga nece biti,a zasto?Jer nema love pa inetresne skupine nisu zainteresirane.Jednostavno,ha?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije