Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLB LIGA

Cibosi slavili u Vršcu, Zadar bolji od Partizana

Cibona
Jurica Galoić
01.11.2009.
u 19:16

Košarkaši Cibone i dalje su jedina neporažena momčad regionalne NLB lige. U 5. kolu su slavili na teškom gostovanju u Vršcu, nakon produžetka su svladali Hemofarm sa 96-94.

Cibonin je junak u nedjelju bio Marko Tomas koji je u dodatnih pet minuta, nakon što je osnovni dio završio 82-82, preuzeo stvar u svoje ruke i s deset poena poveo Zagrepčane do nove pobjede. Ukupno je Tomas završio utakmicu s 32 poena (šut za dva poena 5-6, za tricu 4-8) i devet skokova.

Dobru je utakmicu odigrao i Jamont Gordon koji je u trijumfu sudjelovao sa 16 poena, osam asistencija i šest skokova. Značajnu je ulogu imao i mladi Leon Radošević kojeg je trener Velimir Perasović držao u igri u odlučujućim trenucima posljednje četvrtine i u produžetku. Radošević mu je uzvratio s ukupno 12 koševa, koliko je skupio i Lukša Andrić.

Kod domaće momčadi najefikasniji je s 30 poena bio Boban Marjanović, dok su po 15 dodali Miljan Pavković i Marko Šutalo.

Zadar bolji od Partizana

Peto kolo košarkaške NLB lige zatvoreno je derbijem u kojem je Zadar u svome Višnjiku svladao aktualnog prvaka Partizan sa 77-66...

Najveći su dio posla igrači Zmage Sagadina obavili u drugoj četvrtini koju su riješili u svoju korist s 26-17.

Beograđani su se nekoliko puta u drugom poluvremenu približavali Zadru, ali do konačnog preokreta nisu došli. Rok Stipčević s 18 koševa i četiri asistencije, te Hrvoje Perić s 15 poena, pet skokova i tri blokade, bili su prva imena u zadarskom sastavu.

Kod Partizana je sa 16 poena i 12 skokova najbolji bio Aleksandar Marić.

Komentirajući dvoboj sa Zadrom trener košarkaša Partizana Duško Vujošević je kazao kako u 1. poluvremenu nisu dobro odigrali, već su bili u grču te su pravili početničke pogreške.

- Ipak, naš najveći problem bila je agresivna igra Zadra koja je polazila od njegova razigravača Stipčevića i naša nedovoljna agresivnost koja je polazila od našeg razigravača. To je prouzročilo stvaranje prednosti Zadra koji je igrom dvojica na dvojicu dolazio do otvorenih šuteva, a nam je pak nedostajala bolja koncentracija na igraču kojeg napadamo. Očigledno je da nam predstoji dosta rada da bi se vratili na pozicije koje je naš klub imao zadnjih godina. Primjerice, kada smo u završnici utakmice pri zaostatku od četiri koša imali napad, izgubili smo loptu na naivan način napravivši prekršaj u napadu - istaknuo je Duško Vujošević te svoj komentar zaključio rekavši kako drži da Zadar ima malo slabiju i drugačiju momčad nego lani, ali da se u igri vidi želja i agresivnost.

Trener Partizana kazao je i kako misli da bi Zadar mogao imati dobru sezonu ako budu imali sigurnost u radu, bez velikih pritisaka.

A strateg Zadrana Zmago Sagadin pohvalio je svoje igrače kazavši kako su cijelu utakmicu igrali hrabro, čvrsto i dobro.

- Treba istaknuti kako smo večeras igrali s imperativom pobjede, da smo bili nervozni te da pod takvim pritiskom nije lako igrati. S obzirom na sve, bila bi prava sportska nepravda da smo izgubili. Nažalost, naše vodstvo od 16 koševa olako smo ispustili. Partizan ima visoke, snažne igrače zbog čega stvaraju prednost u skoku, no mi smo to nadoknadili osvojenim loptama - naglasio je Zmago Sagadin te dodao kako im predstoji puno rada. U drugom dijelu sezone, tvrdi trener Zadrana, bit će svima konkurentni.

Marko Tomas MVP kola        
Cibonin košarkaš Marko Tomas najkorisniji je igrač petog kola regionalne NLB lige...

Nakon što su odigrane sve utakmice postalo je jasno da je Tomas s valorizacijom 43 najbolji igrač kola.

Hrvatski je reprezentativac to zaslužio sjajno odigranom utakmicom u Vršcu gdje je Cibona nakon produžetka svladala Hemofarm s 96-94. Tomas je bio prvi igrač “vukova” s 32 poena (šut za dva poena 5-6, za tricu 4-8) i devet skokova.

Na drugom je mjestu još jedan sudionik iste utakmice, Hemofarmov centar Boban Marjanović (30 poena, 11 skokova, valorizacija 38).

NLB liga, 5. kolo:

Zadar – Partizan 77-66

Hemofarm – Cibona 94-96 (produžetak)

Redoslijed: 1. Cibona 5-0, 2. Zagreb 4-1, 3. Budućnost 3-2, 4. Zadar 3-2, 5. Olimpija 3-2, 6. Radnički 3-2...

Komentara 3

XY
xyxyxy
20:25 01.11.2009.

Melju u NLB ligi, a u Euroligi se uplaše kao da igraju protiv NBA momčadi. Nije sramota izgubit od Siene i Barcelone, ali s tolikom razlikom se ne smije. A istovremeno pobjeđivat Hemofarm i Partizan i Hemofarm na njihovom terenu...Valjdada će i Europi nešto pokazat...

KO
kobra
19:28 01.11.2009.

Bravo Cibona!!! Bravo Peras i dečki...idemo dalje! Sada idemo po pobjedu u Euroligi...heja,heja, \"cibosi\"!!!!

OB
oborovljan
19:43 01.11.2009.

Svaka vam cast \"Vukovi\", vratite nam sjaj starih vremena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije