TRENER DINAMA

Kranjčar o povratku BBB-a na Maksimir: Zaslužili smo njihovu podršku

Zlatko Kranjčar
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/6
09.09.2016.
u 15:35

– Ja sam dio momčadi i momčad je ta koja je vratila navijače. Rezultati koje je Dinamo postigao, kao i ovo što su postigli sa mnom, to je samo plus, a navijači će sigurno biti igračima dodatna motivacija

Trener Dinama Zlatko Kranjčar najavio je na konferenciji za medije subotnji prvenstveni derbi s Osijekom na Maksimiru (19.00).

– Reprezentativne aktivnosti su iza nas. Imali smo taj hendikep, iako smo jako sretni zbog toliko reprezentativaca iz naših redova. Nismo bili kompletni na treninzima, a dio igrača je bio na dispoziciji B momčadi. Neke smo igrače regenerirali i utakmicom protiv Osijeka krećemo u pakleni mjesec – rekao je Kranjčar pa nastavio o teškom ritmu koji je pred modrima: 

– Sedam utakmica u tri tjedna, a među njima su kvalitetni i zahtjevni protivnici. Svaki igrač bit će nam bitan i morat ćemo ih dobro balansirati za sve te utakmice.

Prva u tom ciklusu utakmica bit će prvenstvena protiv Osijeka.

– Osijek je drukčiji nego prošlih godina. Imaju dobar start ove sezone, dobru momčad i sigurno da ih respektiram. Manje ih poznajem, ali moji suradnici ih prate i znat ćemo napraviti organizaciju igre za pobjednički rezultat. Trebamo se i kroz tu utakmicu pripremiti za Ligu prvaka protiv Lyona.

Strateg Dinama pozvao je navijače na domaći derbi.

– Osijek je dugo godina bio izvan nogometnog vrha i veseli nas ovaj susret. Onaj tko poznaje momčad Osijeka i tradiciju kluba, zna da će ovo biti derbi. Konkuriraju za visoku poziciju i neće biti lako. Kao nogometaš i trener igrali smo uvijek s Osijekom pred puno navijača, a oni su isto tako bili svojevrstan Dinamov bazen gdje smo crpili kvalitetne igrače. Šuker, Rukavina, Kasalo... – prisjetio se Kranjčar nekih nogometnih imena pa dodao: 

– Naša dva kluba sigurno zaslužuju da na Maksimiru bude puno gledatelja i prava nogometna atmosfera.

Progovorio je i o stanju u momčadi.

– Pivarić se dobro oporavlja nakon ozljede, dok je Fiolić došao iz mlade reprezentacije s ozljedom. Mislim da će on ipak biti u redu i da će konkurirati za Osijek. Machado je igrao u Novigradu za B momčad i veseli nas da je njegovo koljeno stabilno. Vraća nam se i Šitum. On je igrač koji je dobar na krilu i kvalitetan u oba smjera. Šteta što se ozlijedio jer bi nam već bio u kombinacijama. Benkoviću je nekako dobro došla pauza zbog ozljede, osjetio je problem s aduktorom još protiv Salzburga, ali spreman je i imamo ga na raspolaganju.

Kranjčar je prokomentirao i napise o povratku Bad Blue Boysa na stadion.

– Naša je momčad zaslužila podršku. Imali smo od početka sezone veliku podršku, više od 15 tisuća navijača. Momčad se odužila kroz igru i ovi rezultati zavređuju da bude još više publike. Svaki nam je gledatelj dragocjen i ova momčad zaslužuje pravu nogometnu atmosferu – rekao je Kranjčar i dodao:

– Ja sam dio momčadi i momčad je ta koja je vratila navijače. Rezultati koje je Dinamo postigao, kao i ovo što su postigli sa mnom, to je samo plus, a navijači će sigurno biti igračima dodatna motivacija. Momčad je ispred mojih nekih zasluga. Nastavili smo dobre rezultate nakon mog dolaska, ja sam stalno govorio da se možemo plasirati u Ligu prvaka – rekao je Kranjčar pa zaključio:

– Igrači su ti koji su pozvali i doveli navijače na stadion.

Komentara 6

HO
holenderdn25
15:58 09.09.2016.

kao da do sada Dinamo nije igrao i LP i UFA ligi. Sad je Cico vratio huligane svojom igrom a nikad lošije Dinamo nije igrao. Volim Dinamo ali ne anti navijače. Takvi nam i ne trebaju.

ED
europski dinamo
17:51 09.09.2016.

Dinamo u hnl-u ima mizernu posjetu i to je svima poznato,ali nikako ne razumijem tu famu o povratku navijaca na euro tekme. Dinamo godinama u Europi ima podrsku izmedju 12 000-20 000 navijaca. Prosle godine: Fola 13 000 Molde 122 000 Skenderbeu 18 000 Ove godine: Vardar 12 000 Tbilsi 15 000 Salzburg 15 000 Nema razlike.....i tako vec 10 godina ista ili slicna posjetu u Europi.

ED
europski dinamo
17:57 09.09.2016.

A sad dali ce doci 500 ili 1000 bbb da stvore malo zvucne kulise nije nis posebno. Mi dinamovci smo ionako uvijek tu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije