BODRI VATRENE

Čilić ni u vrijeme napornih priprema za Wimbledon ne propušta SP

Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
21.06.2014.
u 10:56

- Utakmica s Kamerunom je bila odlična i jedva čekamo susret s Meksikom - kaže Marin.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić spreman je za Wimbledon i jedva čeka izaći na teren te se sučeliti s Francuzom Paulom Henrijem Mathieuom, kojeg je već dobio na engleskoj travi.

- Susrećemo se osmi put. Igrali smo jednom i u Wimbledonu, gdje sam ga pobijedio. Neugodan je igrač, možda njegov renking ne pokazuje koliko vrijedi, ali mučio se s ozljedama i sad je zdrav pa će kao povratnik na tour tražiti svoju šansu. Zato moram biti pažljiv i maksimalno spreman - rekao je Marin Čilić.

Iako je ispao u prvom kolu Queen'sa tvrdi da se sad osjeća mnogo bolje, da je prilagodba na travu završila i da će biti maksimalno spreman za meč koji dolazi.

Foto: Patrik Macek/Jurica Galoic/PIXSELL

- Jako sam dobro trenirao i pripremio se, nadam se da će sve funkcionirati jako dobro od prvog poena. Ali nikad nije idealno kad nema puno službenih mečeva na travi. U Queen'su sam ispao ranije, ali nije to ništa zabrinjavajuće, samo mi je trebalo malo više da se prilagodim. Ovaj tjedan sam iskoristio da odigram što više mogu mečeva na travi, a igrao sam s Južnijem, Hewittom i Đokovićem tako da sam imao dobre sparing partnere i nadam se dobrom rezultatu ove godine - govori Čilić i dodaje da je uvijek poseban osjećaj vratiti se u Wimbledon:

- Posebno je biti ovdje, posebno jer je i Goran (Ivanišević, op.a.) tu. Stvarno mi znači što je uz mene i što će mi pomagati jer mislim da nitko ne može biti bolji u toj poziciji od njega. Pridonio mi je puno u pripremi i treningu pa se nadam da će stvari funkcionirati i na mečevima te da ću ostvariti odličan rezultat.

Naravno da nije propustio pratiti Svjetsko prvenstvo, bez obzira na naporne treninge i kasne termine utakmica.

- Gledali smo skoro pa sve utakmice na prvenstvu pa tako i Hrvatsku. Ona s Kamerunom je bila odlična i jedva čekamo susret s Meksikom, bit će uzavrela atmosfera kod nas, ali i svugdje u svijetu gdje su Hrvati. Nadam se uspjehu i pobjedi, bilo bi zanimljivo nastaviti navijati za Hrvatsku i dalje na turniru - kazao je Čilić.

>> Dodig otkazao Wimbledon, evo s kim igraju naši igrači!

Komentara 1

Avatar gnjuss
gnjuss
09:37 22.06.2014.

Daaa, Čilić se naporno priprema za još jedno ispadanje u prvom kolu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije