Zamijenio Ivaniševića

Čilićev novi trener bio je prvi na svijetu i osvojio je devet Grand Slam naslova

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
17.08.2016.
u 09:40

- Sretan sam što ću raditi s Marinom. Poznajem ga dugo godina i veselim se što ću biti dio njegova tima.

Nakon što je prekinuo suradnju s Goranom Ivaniševićem, Marin Čilić vrlo je brzo pronašao novog trenera. Od sad će njegovu karijeru usmjeravati Jonas Bjorkman, bivši švedski tenisač.

Bjorkman je nekoć bio četvrti tenisač svijeta u pojedinačnoj karijeri te prvi igrač svijeta u parovima. Tijekom igračke karijere osvojio je šest turnira pojedinačno te 54 naslova u paru, od čega čak devet Grand Slam naslova.

- Jedva čekam početak naše suradnje. Radit ćemo zajedno na novim izazovima i u novom uspješnom razdoblju moje karijere. Poznajem ga nekoliko godina, sjajna je osoba i već smo trenirali par puta, kazao je Čilić.

Zadovoljan ovom suradnjom je i švedski trener.

- Sretan sam što ću raditi s Marinom. Poznajem ga dugo godina i veselim se što ću biti dio njegova tima. Znam da je veliki radnik i da ima jasne ciljeve i velike ambicije, kazao je Čilićev novi trener.

Komentara 1

Avatar Bud Humski
Bud Humski
10:43 17.08.2016.

Los izbor. Marinu treba trener koji mu moze prenijeti iskustvo i osjecaj visestrukog grand slam pobjednika i svjetskog broja jedan, a ne netko sa sest pobjeda na nevaznim turnirima u cijeloj karijeri. Ako vec misli da ce mu pomoci svedska skola tenisa, onda je trebao razgovarati sa Borgom, Edbergom ili Wilanderom. Izgleda da je njegov izbor trenera u skladu sa njegovim ambicijama za ostatak karijere... ostati medju prvih 20 u svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije