SPL - ZAG 4:1

Ćiro: Taj Rebić je pravi vrag, zakucat će na vrata moga Štimca

Split - Zagreb (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/6
09.03.2013.
u 17:12

Nije Park mladeži bio travnjak na kojem je Zagreb mogao tražiti važne bodove u borbi za ostanak u ligi. Crveni su s 4:1 (1:0) svladali momčad Ćire Blaževića.

Nije Park mladeži bio travnjak na kojem je Zagreb mogao tražiti važne bodove u borbi za ostanak u ligi. Crveni su s 4:1 (1:0) svladali momčad Ćire Blaževića.

Očito Zagreb odgovara ekipi Zorana Vulića, jer jedine pobjede u nastavku prvenstva Split je zabilježio baš protiv mladića iz Kranjčevićeve. U prvoj utakmici nastavka bilo je 3:2, tada je Henri Belle s dva pogotka bio detonator pobjede.

Ovaj put Bellea je Zagrebova obrana zaustavila, ali ukazao se Ante Rebić. Taj mladić još jednom je pokazao svu raskoš neupitnog talenta, praktički je sam igrao protiv Zagreba. Sve opasne akcije Splita išle su preko njega, bio je Rebić, kojeg već dugo prate klubovi iz Bundeslige, iznimno raspoložen.


- Mali je svjetska klasa, pravi mali vrag i uskoro će žestoko zakucati na vrata mog Igora Štimca. Hoće li ga uzeti Mamić? Pa mogu li ja jednu konferenciju imati bez Mamića - rekao je Blažević.

Zahvaljujući Rebiću u 16. minuti Split je došao u vodstvo. Akciju je započeo Vojnović, odigrao za natrčalog Rebića, koji je bez teškoća matirao Livakovića za vodstvo Splita od 1:0. Crveni su imali incijativu, bila je ovo njihova najbolja predstava u nastavku prvenstva. U odnosu, primjerice, na posljednju utakmicu protiv Osijeka, to je bila neka skroz druga momčad.

Zagreb se oslonio na kontre, po jednom su zaprijetili Medić i Abdurahimi, ali to je bilo premalo. Najbolju prigodu gosti su imali u 44. minuti. Bila je to uigrana kombinacija iz slobodnog udarca, lopta je došla do Bevaba, odbila je obrana Splita, a natrčali Kovačić šutirao je u blok. Blaževiću je nedostajao Ante Mitrović, koji je u posljednjim utakmicama pokazao zavidnu formu, ali ga je slavni trener uoči utakmice eliminirao iz momčadi.

- On će meni u autobusu sa slušalicama. Ne može to tako, ja govorim skidaj slušalice, a on ne čuje. A trebao mi je u ovoj utakmici - objasnio je Blažević zbog čega je Mitrović utakmicu odgledao s tribina.

U nastavku je Zagreb, u 51. minuti odigrao briljantu akciju i poravnao. Šovšić je ubacio, Medić propustio loptu za Bevaba, iz igre je ispala kompletna obrana Splita, a Abdurahimi je bio egzekutor. Ipak, Split je brzo vratio vodstvo. Senzacionalni Rebić u 58. minuti sjurio se i povisio na 2:1, a četiri minute kasnije u dvoboju s Djengoueom izborio je najstrožu kaznu, koju je u vodstvo od 3:1 pretvorio Henri Belle. A konačnih 4:1 postavio je Erceg u 87. minuti.

- Zaslužena pobjeda Splita, možda malo visoka. Nismo mogli ništa napraviti protiv raspoložene momčadi, koja ima tri-četiri vanserijska pojedinca. Nama slijedi ozbiljna borba za ostanak, ostajem optimista. Okrećemo se utakmici protiv Lokomotive, koja nam je iznimno važna - kazao je Blažević.
Zadovoljan je bio Splitov trener Zoran Vulić.

- Nije mala stvar pobijediti Zagreb i Ćiru Blaževića s 4:1. Odigrali smo odlično, mi smo se počeli dizati već protiv Osijeka premda to nije bilo rezultatski nagrađeno. Neću govoriti o plasmanu u Europu, to se mijenja iz kola u kolo. Zanima me samo prva slijedeća utakmica - rekao je Vulić.

Ključne riječi

Komentara 3

KA
kajinx
19:10 09.03.2013.

Gledam tablicu Prve lige, na istoj stranici lista. Pa, ne mogu vjerovati da još uvijek, tjednima, igra 20-to kolo!

BU
bubi400
20:42 09.03.2013.

Ćiro zakucat će Rebić Mamiću na vrata uskoro pa će poslije toga onda u repku...

VK
vječni krojf
10:32 11.03.2013.

Ciro,vragovi ne igraju nogomet.Opet jedna u nizu nekulturnih izjava.Od kuda sada tvoj Stimac,sta je tu u pitanju????Jeli Ciro to tvoj alibi za visoki poraz,a bilo je klepetanja nista me ne moze iznenaditi.Medic mozda jos nije kasno,mijenjaj trenera!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije