OGNJEN NAGLIĆ

Član IO-a Dinama: Samo od transfera Ćorića i More nestalo je preko osam milijuna eura

ARHIVA - Dinamo objavio da još ne prodaje Luku Modrića, 29.12.2008.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
04.01.2023.
u 17:33

- Od 2016. do 2021. Dinamo je raznim menadžerima za posredničke usluge isplatio više od 250 milijuna kuna. Inače UEFA preporučuje 3%, a tolerantna marža je do deset posto. Dinamo je u spomenutom razdoblju isplaćivao u prosjeku 18.18% - rekao je Naglić.

U jeku rata Antolićeve i Mamićeve struje za Dinamo, pojavile su se nove zanimljive informacije iz Maksimirske 128. Podsjećamo, Zdravko Mamić želi pokazati da je i dalje stvarni gazda u klubu i izbaciti Krešimira Antolića, a to mu je poručio tako što je Nadzorni odbor obznanio potpise više od polovice Skupštinara. Sa tim 41 potpisom Mamićeva struja imaju većinu, a to znači da će predsjednik Dinama Mirko Barišić u roku od 30 dana morati sazvati, a potom u roku od 60 dana i održati izvanrednu sjednicu Skupštine.

>> Bosna i Hercegovina dobila je novog izbornika, slavni nogometaš preuzeo kormilo zmajeva

Aktualna tema su i nepravilnosti u transferima igrača hrvatskog prvaka. Naime, član Izvršnog odbora Ognjen Naglić otkrio je za Index kako je u Dinamu samo na dva transfera 'nestalo' milijun i pol eura. 

- Ne radi se ni o kakvom sukobu Mamić-Antolić. Naime, dio IO-a i Skupštine ne želi da se grubo krše zakoni RH. Žele da prestane izvlačenje novca iz Dinama, to jest da se Zdravku Mamiću onemogući da iz zbjega u BiH upravlja sportskom politikom kluba, dakle dovođenjem i prodajom igrača - rekao je. 

Dotaknuo se potom samih brojki. 

- Od 2016. do 2021. Dinamo je raznim menadžerima za posredničke usluge isplatio više od 250 milijuna kuna. Inače UEFA preporučuje 3%, a tolerantna marža je do deset posto. Dinamo je u spomenutom razdoblju isplaćivao u prosjeku 18.18% - ističe pa dodaje: 

18.01.2022., Zagreb - GNK Dinamo u zagrebačkom hotelu Westin uprilicio je komemoraciju svom proslavljenom igracu i legendi kluba Stjepanu Lamzi. Lamza je bio jedan od najboljih nogometasa u povijesti Dinama, te jedan od najzasluznijih za osvajanje Kupa velesajamskih gradova 1967. Zbog ozbiljene epidemioloske situacije GNK Dinamo nece moci omoguciti svima zainteresiranima osobno prisustvovanje komemoraciji, te ce se ista prenositi preko YouTube kanala. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

- Dogodilo se uz to (izvan ovog iznosa) da je posao prelaska Nikole More u moskovski Dinamo vrijedio 9 milijuna eura, a da je u klub ušlo 4.5 milijuna. Za prelazak Ante Ćorića u Romu Talijani su isplatili 8 milijuna eura, a klub je dobio samo 4 milijuna.

Navodni kako je to posljedica odluka na koje je upozorio upravo Antolić. 

- I jedno i drugo 'zahvaljujući' za klub vrlo štetnim odlukama iz 2014. i 2015. godine. A na to je na sjednici Izvršnog odbora prvi upozorio baš Krešimir Antolić, ustvrdivši da se tako ne može dalje - zaključio je Naglić. 

 

Komentara 8

Avatar Dragec.V
Dragec.V
17:56 04.01.2023.

Kakve nebuloze od ove dvojice stručnjaka,o menađmentu pojma nemate.Vi ih ne bi prodali ni za pola te cijene,a opet bi Dinamo dobio pola jer je tak svugdje kod transfera,pa bi to bilo u redu "lumeni".Naglić sve zna,obični nezahvalni uhljeb.

DU
Deleted user
18:03 04.01.2023.

Opet se javlja radio Erevan (Index)!!

BE
Berri
20:02 04.01.2023.

Sada neka Ognjen Naglić to ode prijaviti USKOK-u...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije