COPA AMERICA

Arturo Vidal dočekan pljeskom, navijači su uz njega u teškim trenucima

Arturo Vidal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.06.2015.
u 10:00

Nakon skandaloznog ponašanja (pijan je razbio svoj ferrari i vrijeđao policajce), Arturo Vidal dočekan je pljeskom, ali odigrao je najlošije poluvrijeme na turniru i bio je zamijenjen.

Dinamov napadač Angelo Henriquez sjajno je debitirao na Kupu Amerike. ‘Imao je prste’ kod dva pogotka u 5:0 (2:0) pobjedi Čilea protiv Bolivije u 3. kolu skupine A! Henriquez je ušao u 46. minuti umjesto Alexisa Sancheza, koji je u prvom dijelu zabio gol i uzdrmao dvaput vratnicu iz dva slobodna udarca. Prvi je put “plavi 9” asistirao u 66. minuti, kad je nakon krasnog dodavanja Valdivije ušao s desne strane u 16-erac i proslijedio loptu na suprotnu stranu do Aranguiza, koji je s pet metara zabio svoj drugi gol na utakmici. U 86. minuti Henriquez je s desnoga boka ponovno ubacio loptu u 16-erac, a srednji branič Bolivije Raldes nespretno je pogodio gornji desni kut vlastitih vrata! Henriquez je igrao vrlo dobro, nije bio u gol-prilici, ali imao je 14 točnih dodavanja i zaradio je dva prekršaja.

Čile je tako spektakularnim načinom potvrdio plasman u četvrtfinale u kojem će igrati protiv trećeplasirane momčadi iz skupine B ili C. Euforija je zahvatila domaće navijače, a izbornik najefikasnije momčadi natjecanja (deset golova u tri utakmice!) Jorge Sampaoli nije krio oduševljenje:

– Odigrali smo na visokoj razini, nadam se da ćemo zadržati formu. Ništa nećemo mijenjati u našem načinu igre.

Nakon skandaloznog ponašanja (pijan je razbio svoj ferrari i vrijeđao policajce), Arturo Vidal dočekan je pljeskom, ali odigrao je najlošije poluvrijeme na turniru i bio je zamijenjen.

Uz Čile, u četvrtfinale ide i Bolivija, a u drugoj utakmici ove skupine Ekvador je svladao Meksiko 2:1 i zadržao minimalne šanse za prolaz među osam (prolaze i dvije najbolje trećeplasirane momčadi), dok Meksikanci odlaze kući.

Brazil je ostao bez nediscipliniranog Neymara, koji je za isključenje i nesportsko ponašanje nakon utakmice s Kolumbijom kažnjen s četiri utakmice neigranja i novčanom kaznom od 10.000 dolara! I neće biti iznenađenje izgubi li Brazil u posljednjem kolu skupine C protiv Venezuele i ispadne s turnira! Jer, jedini koji je dosad vrijedio u igri lošeg Brazila bio je – Neymar.

>>Argentina pobijedila Jamajku, Brown na terenu tražio selfie s Messijem

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije