Halilhodžićevi su treninzi zanimljivi, ali i naporni

Cufre: Svi veliki treneri imaju svoj stil, pa i Vaha

'22.08.2010., Koprivnica - Nogometna utakmica 5. kola Prve HNL izmedju NK Slaven Belupo i NK Dinamo. Sammir, Badelj, Chago, Ademi, Vrsaljko, Calello, Rukavina, Biscan. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
23.08.2010.
u 17:05

- Kod novog smo trenera kompaktni, važno je da držimo rezultat, da naša mreža bude prazna, to znači da smo igrali kao momčad – kaže iskusni Cufre.

Jučerašnji jutarnji trening dao je igračima Dinama pravu sliku kako se treba izboriti za udarni sastav plavih. Jer, tada će barem dan nakon utakmice imati lakši trening.

Ovako, 11 igrača koji su počeli u Koprivnici trčali su i istezali se, imali su regenerativni trening. A ostali su nadrapali. Pogotovo Calello koji je cijeli trening odradio pod paskom Ivana Štefanića, ovaj ga je nagazio do daske.

A ni Halilhodžić nije bio nježniji prema Barbariću, Mesariću, Moralesu, Tomečaku, Sivonjiću, Chagi, Kramariću.

Igrali su međusobno na tri različita terena, brzo, s puno kretanja i jedva su disali.

– Ajde, još malo, još malo izdrži – tražio je Halilhodžić od svojih igrača, a znao je i podviknuti kad bi netko lošije odigrao pa ga uhvatiti za ruku i pokazati mu što treba napraviti.

Plavi u dvije utakmice nisu primili niti gola, kod Zajeca su primili u svakom susretu, što je to donio Vaha?

– Sad smo kompaktniji, cijela se momčad vraća u obranu, stojimo mnogo bolje – kaže iskusni Leandro Cufre koji s Halilhodžićem komunicira na francuskom.

Navodno je tražio da do kraja mjeseca ne primite ni pogodak?

– Važno je da sve radimo zajedno, da napadamo kao momčad, da se tako i branimo. Rezultat je važan, važno je i da naša mreža bude prazna, to znači da smo bili kompaktni – dodao je Cufre.

No, to je trener kao mini cilj postavio pred svoju momčad, tko zna što bi mogao naći za rujan, možda da svakome zabiju po tri gola. Kod Vahe očito neće biti dosadno.

O dojmovima o novom treneru Cufre je rekao:

– Ne volim pričati o trenerima, imao sam mnogo velikih trenera u životu kao Capello, Spalletti, Prandelli, Conti, Völler... Svatko ima svoj stil, tako i naš novi trener, najvažnije je raditi ono što ti trener kaže.

Cufre je iskusio Poljud, Hajduk igra sve bolje, ali Argentinac se nije dao navući na tu temu. Veli da ga zanimaju samo sljedeće utakmice, da ga ne zanima u kakvoj je formi Hajduk.

Na blic pitanja odgovarao je blic odgovorima.

Je li vam bolje biti stoper ili bek?

– Na stoperskom se mjestu bolje osjećam.

Hoće li Roma biti prvak?

– Nadam se.

A Dinamo?

– Nadam se.

Ključne riječi

Komentara 12

DA
dadekzg
18:12 23.08.2010.

pa kaj su radili do sad na tim pripremama skupim,a već na škrge dišu.

TO
Tot
19:21 23.08.2010.

svi na utakmicu u četvrtak bojkot je za curice...

SM
SMITSMIT
17:53 23.08.2010.

PA NE MORAJU TABLICU MNOŽENJA POZNAVAT... zar trčanje nije izbor ito za loptom... Novinar piše kako trče i treniraju... KOJE SMEĆE OD KREACIJE...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije