DERBI

Da Silva: Neka zabije bilo tko, samo da u subotu navečer budemo na samom vrhu

29.04.2004.
u 00:00

U MAKSIMIRSKOJ 128 UOČI SUBOTNJEG DERBIJA S HAJDUKOM, U KOJEM ĆE NAJVJEROJATNIJE BITI ODLUČENO O NASLOVU PRVAKA, ŽIVI SE MIRNIM ŽIVOTOM

ZAGREB - Posljednje Štimčeve provokacije s Brača samo su se odbile o zidine nedovršenog maksimirskog stadiona, u plavim salonima odlučili su da do subotnjeg derbija (20.15 sati) o utakmici pričaju samo trener i igrači.

- Uoči susreta s Osijekom rekao sam dečkima da ćemo postići sedam pobjeda, jednu utakmicu igrati neodlučeno, i to prvu finalnu u Kupu protiv Varteksa u Varaždinu, te da ćemo slaviti osvajanje dvostruke krune. U prve dvije pobijedili smo - uz osmijeh rekao je Dalibor Poldrugač, koji će igrati na mjestu zadnjeg veznog igrača, ako se Jasmin Agić ne oporavi od ozljede.

Dvaput su se plavi noktima držali iznad provalije, no stali su na noge.

- Te dvije pobjede pokazale su naš karakter i snagu. Sada se kotač pritiska okrenuo - dodao je Poldrugač.

Eduardo Da Silva, koji proljetos igra odlično, još čeka hrvatsku putovnicu, no još više subotu i trenutak odluke.

- Pozivam navijače da napune stadion, ponovo smo došli u priliku da sami odlučujemo o sebi, a to je najbolje što nam se moglo dogoditi. Vjerujem da ćemo nakon susreta biti na korak do naslova prvaka.

Jednom je pogodio mrežu bijelih u Superkupu za 4:1 pobjedu.

- Ma, nije važno tko će zabiti, samo da u subotu navečer budemo na samom vrhu.

No, to nije kraj.

- Znam, imamo još dva neugodna gostovanja, no ako nakon svega pobijedimo Hajduk, tada ne smijemo više napraviti krivi korak. A za to imamo snage - zaključio je Da Silva.

Poldrugač štuje Splićane, no ne vidi kako bi mogli preživjeti u plavom paklu.

- Kada bi se samo ocjenjivala borbenost, imali bi priliku, no nama se vraća Kranjčar, ne mogu nam se oduprijeti u igri, bolji smo i to će svi vidjeti - na kraju će Poldrugač.

U Maksimiru se živi mirno, kao da se u subotu ne igra utakmica u kojoj će vjerojatno biti odlučen prvak. Na blagajnama nema gužve, no nije dvojbeno da će u subotu biti vruće.

IGOR FLAK

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije