OZLIJEĐENIH SVE VIŠE

Dalić ima velike brige zbog jedne pozicije. Ovo su moguća riješenja za 'gorući problem' vatrenih

storyeditor/2024-08-26/PXL_REU_240624_116623725.jpg
27.08.2024.
u 11:33

Najveći je problem za Dalića pozicija desnog beka, a iako je objavio popis igrača, može pozvati još nekoga u reprezentaciju. No, tko je najbolja opcija za to?

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić igrače slaže kao na šahovskoj ploči. Iako je nedavno objavio popis 24 igrača za utakmice Lige nacija protiv Portugala i Poljske koje se igraju 5. i 7. rujna, neki su mu već otpali, a neki su pod upitnikom. Naime, odmah nakon popisa otpao je Josip Stanišić. On se ozlijedio na treningu münchenskog Bayerna, imao je puknuće kolateralnog ligamenta desnog koljena te je hitno operiran. Po informacijama iz kluba neće ga biti nekoliko tjedana.

On je bio član prve postave, a zbog ozljede Josipa Juranovića bio je i jedini desni bek reprezentacije za utakmice protiv Portugala i Poljske. No, njega sada neće biti. Tu Dalićevoj agoniji nije kraj, loše vijesti ne dolaze same pa se ozlijeđeni gomilaju. Iz Italije dolaze informacije kako se hrvatski reprezentativac Martin Erlić ozlijedio tijekom susreta Napolija i Bologne (3:0) u drugom kolu Serie A. On je igru morao napustiti već u 19. minuti, a talijanski mediji pišu da je riječ o ozljedi mišića.

VEZANI ČLANCI:

Tijekom subote ozlijedio se i veznjak Mateo Kovačić nakon što je dobio snažan udarac u kuk. Pep Guardiola ga je morao zamijeniti i dodatne pretrage pokazat će o kakvoj je ozljedi točno riječ. Osim toga, u nedjelju je Lovro Majer dobio snažan udarac u glavu zbog čega mu je pola lica nateklo. I on će morati na magnetsku rezonancu kako bi se utvrdilo je li što teže nastradalo.

Za Stanišića se zna da neće moći igrati, ostali će pričekati detaljnije pretrage ne bi li se vidjelo pravo stanje stvari. Bilo kako bilo, izbornik Dalić morat će kemijati sa sastavom i formacijom, treba mu nova perspektiva i promjene, a aktivirat će i neke pretpozive. Tamo je na papir stavio: Bornu Barišića, Marka Pjacu, Ivicu Ivušića, Marca Pašalića, Nikolu Moru, Tonija Fruka i Roberta Ljubičića.

Najveći je problem za Dalića pozicija desnog beka, a iako je objavio popis igrača, može pozvati još nekoga u reprezentaciju. No, tko je najbolja opcija za to? Nema ih mnogo, ali na prvu nekoliko imena isplivalo je na površinu. U reprezentaciji bi desnog beka mogao odigrati Tin Jedvaj koji je za vatrene već igrao na toj poziciji, iako u Panathinaikosu igra stopera. Osim njega, u konkurenciji je potencijalno i kapetan Rijeke Ivan Smolčić, ali i Filip Uremović koji je bio desni bek u reprezentaciji, za vatrene ima šest nastupa.

Bilo kako bilo, za Dalića su ovo sve samo ne slatke brige... 

 

Komentara 4

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
12:49 27.08.2024.

Nema problema, ima još nekoliko hajdukovaca koje može staviti u repku.

NI
nitram
17:15 27.08.2024.

mislim da bi tu poziciju najbolje odigrao svestrani vlasic

Avatar Žuti
Žuti
12:07 27.08.2024.

Dalić ima problema da ga boli briga za stalnu obnovu igrača i traženja nove idealne taktike za navedenu skupinu igrača. Što vrijedi kada mu Majer i slični igrači u svojim dvadesetima pokazuju kako mogu dati najbolje kada ih on spaja s igračima s kojima ne mogu igrati i traži da igraju pozicije i zadaće koje nisu u njihovu redovnom opisu posla. S druge strane potencira potrgane starce da igraju od prve minute. Luka Modrić je zamjena zamjene u Real Madridu jer je za penziju zadnje 2 godine, a kod ovoga genija će igrati ako treba i 120 minuta utakmice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije