RIJEČ IZBORNIKA

Dalić: Uvjeren sam da Modriću SP nije zadnje natjecanje

Osijek: Igrači izrazili sućut Zlatku Daliću zbog smrti njegovog oca
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
27.10.2022.
u 23:59

- Luka igra vrhunski nogomet i po meni on to može nastaviti iduće dvije, tri godine - izjavio je za RTL Direkt.

Zadnjih nekoliko sezona igra najbolji nogomet karijere, nadam se da će to potrajati jer ima fizičke predispozicije, motivaciju, trening, ozbiljnost. Nogometaši igraju duže nego što su igrali prije, započeo je za RTL Direkt izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Nakon što je Fifa izdala dokumentarac "Kapetani" i rekao kako je 'svjestan da je kraj njegove karijere sve bliže te da će SP u Kataru vjerojatno će biti njegovo zadnje natjecanje za Hrvatsku", u javnosti je došlo do mnogo pitanja.

No, valja spomenuti da se taj serijal snimao krajem prošle godine, a od tada su se dogodile mnoge stvari kako s Lukom, tako i s hrvatskom reprezentacijom koja je izborila Final four Lige nacija.

15.07.2018., stadion Luznjiki, Moskva, Rusija - Svjetsko nogometno prvenstvo 2018., finale, Francuska - Hrvatska. Luka Modric osvojio je nagradu za najboljeg igraca Svjetskog prvenstva. Photo: Igor Kralj/PIXSELL"n
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Njegov je odlazak u reprezentativnu mirovinu komentirao izbornik nacionalne selekcije.

- Uvjeren sam da će on još uvijek igrati za hrvatsku reprezentaciju i da mu to neće biti zadnje natjecanje. Luka igra vrhunski nogomet i po meni on to može nastaviti iduće dvije, tri godine - zaključio je Dalić za RTL Direkt.

Modrić je za Hrvatsku debitirao 2006. godine u susretu protiv Lionela Messija, a Hrvatsku je s kapetanskom trakom na ruci predvodio do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018

Komentara 3

DE
derin
00:46 28.10.2022.

Lako je nama za Modrića, ti odradi posao kako treba. Za početak zovi najbolje, a ne koje gura dio javnosti. Dosta je više eksperimenata i isprobavanja, ovo je svjetsko, nema mjesta popravci greške. Prošlo Euro se uništilo guranjem "prezelenog" Gvardiola na krivoj poziciji i forsiranjem Kramarića, koji niti je krilni napadač niti centarfor, već polušpica koja najbolje odgovara kad uđe s klupe, kad su linije malo labavije i u naš sustav se vrlo teško se uklapa i još par taktičkih grešaka je bilo. Livaković ne ulijeva još povjerenje, obrana mora biti sigurna i iskusna, vezu znamo, Perišić lijevo, napad Budimir jer donosi trku, borbenost i dubinu pa Livaja jer taj nema utakmice da ne zabije gol ili asistenciju riješi, a desno Vlašić ili Majer. Pašalić, Sučić prvi izbori s klupe, ovisi o potrebi.

BE
Berri
06:15 28.10.2022.

Reprezentacija bez Modrića ne može pobijediti Austriju u Osijeku. tj. gubimo 0-3 bez Modrića.

BE
Beyonder
03:56 28.10.2022.

Tako je, šta ima on odustajati, kakva mirovina kad znamo da je granica 67 godina. Ako mogu ovi jazavci u saboru smrditi do 90-te godine što on nebi mogao trčati do starosne mirovine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije