NASTAVLJA SE HNL

Dambrauskas: Nije isto igrati s HNL klubovima i Villarrealom, taoci smo svog uspjeha

Valencia: Prva utakmica doigravanja UEFA Konferencijske lige, Villarreal CF - HNK Hajduk
Omar Arnau/PIXSELL
20.08.2022.
u 13:25

Nikola Kalinić je zaradio neugodnu ozljedu nakon čega je dobio solidan broj šavova.

Poslije teških europskih ispita i dva poraza Dinama od Bodo/Glimta odnosno Hajduka od Villarreala, nastavlja se hrvatska liga ovog vikenda. 

Hajduk ima domaći ogled protiv Lokomotive poslije tri zahtjevna gostovanja i isto toliko poraza kod Vitorije, Dinama i španjolskog velikana. 

- Ovo je vrlo važna utakmica za nas. Nismo do sada zbog odgoda odigrali puno prvenstvenih utakmica, ovo je nam je prva domaća na Poljudu, a dolazi nam vrlo čvrsta momčad Lokomotive. 

Nekad si taoc svog uspjeha, osvojili smo Kup i drugo mjesto, kvalificirali smo se za europske oglede, eliminirali smo Vitoriju, ali što je više utakmica manje je prostora za trening. To je dobar ritam za proces rasta momčadi, ali moramo pronaći unutarnje rezerve koje će nam pomoći. Naučili smo neke lekcije, ne smijemo ponavljati neke pogreške iz prošlosti i naviknuti igrače da igraju u većem ritmu i brzini. Zato trebamo više ovakvih utakmica, ne dvije ili četiri utakmice u Europi, nego osam, deset, dvanaest, tako momčad raste. - pričao je Valdas Dambrauskas na press konferenciji. 

- Uz sav respekt klubovima u Hrvatskoj, nije isto igrati s njima i s Villarrealom, moraš se što prije prilagoditi na tempo i stil igre tako velikog kluba. Sad se moramo prebaciti na domaće natjecanje. - smatra Litavac koji je otkrio stanje ozljede od Nikole Kalinića.

- Vidjet ćemo, nije baš jasna situacija, dobio je više od deset šavova na obrazu, ali na sreću kost nije slomljena. Mislim da će to biti privremeni medicinski problem, prije nego li opet izađe pred kamere i lijepo izgleda. Ostali su ok - otkrio je trener 'bijelih'. 

>> Pogledajte jednu od asistencija Livaje na Torcida kupu

Komentara 9

BU
bum5bar
13:58 20.08.2022.

Kakvog uspjeha

M7
m77777777m
14:16 20.08.2022.

dinamo je eu klub,4-1 dovoljno govori,uvjek imas opravdanje,slijedi vam borba za 5-8 mjesto u hnl

BE
Berri
14:03 20.08.2022.

Hajduk ima potencijala, ali previše je tu grešaka. Jako puno grešaka rade, lako ispadaju, u nemoći čine prekršaje dlanom u lice, kao Livaja i Lucas Grgich, što se sankcionira žutim kartonima, a ne znaju napraviti prekršaj kod kontre Villarreala koji ih je koštao četvrtog gola u 45.minuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije