TRENER HAJDUKA

Burić: Borba za naslov prvaka? To može biti samo želja i maštanje

Damir Burić
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
12.09.2015.
u 09:05

'Šteta je što Niko Kovač ne može odraditi posao do kraja.'

Naporni ritam je iza Hajduka, Europa više ne stanuje na Poljudu. Damiru Buriću i igračima ostaje prvenstvo, san o borbi za titulu, koja je posljednji put u Poljudu proslavljena 2005. godine.

– Navijači moraju maštati, nikome nije zabranjeno imati ciljeve. Bilo bi žalosno kad ne bismo imali svoje želje i ciljeve. Ja sam čvrsto na zemlji, razgovaram svaki dan s igračima. Mi moramo biti koncentrirani na svaki dan, a ne na želje i maštanja drugih. Mi smo do sada pokazali da smo ozbiljna momčad – kazao je Hajdukov trener Damir Burić.

Milić i Velazquez za primjer

Prvi rival na redu je Zagreb, s dvobojem protiv Dražena Medića kreće serija prvenstvenih utakmica u kojima se Hajduk neće micati iz Splita. Do kraja listopada bijeli će samo jednom iz Splita, u goste Slaven Belupu. U Poljud stižu Zagreb, Dinamo, pa će Hajduk u susjedni Park mladeži, potom dolazi Istra, a nakon Koprivnice u goste bijelima stižu Lokomotiva i Rijeka. Nema dvojbi da će ovih sedam utakmica odrediti Hajdukove prvenstvene ambicije.

– U svaku utakmicu želimo ući maksimalno fokusirani, želim da moji igrači u tunelu, kada budu istrčavali na travnjak, misle samo na Zagreb, Zagreb i Zagreb, želimo ta tri boda. Dinamo je tjedan kasnije, znam što znači derbi, ali moramo misliti samo kako osvojiti tri boda protiv Zagreba – kaže Burić.

Pauza u prvenstvu dobro mu je došla kako bi se neki igrači, koji su se kasnije priključili, poput Hrvoja Milića i Juliana Velazqueza, dodatno spremili.

– Hrvoje je na pravom putu, pokazat će se u još boljem svjetlu. I to što je dodatno trenirao pokazuje koliko je profesionalac, on je primjer drugima. A Velazquez svakim danom pokazuje pravi odnos prema igri, integrirao se u momčad. I to ne samo na poziciji desnog beka – kazao je Burić.

Dio njegovih igrača, završetkom prijelaznog roka, mora se suočiti s činjenicom da nisu ostvarili transfer. Plaši li se Hajdukov trener da će biti razočaranih?

– Nisam to primijetio, većina tih igrača nije ni bila sada s nama, već na reprezentativnim akcijama. Recimo, Andrija Balić, vidio sam na njemu koliko je sretan – kaže Burić.

Komentirao je i smjenu Nike Kovača, praktički stao u njegovu zaštitu.

Mlad je i talentiran

– Šteta je što je jedan trener koji je došao do ovog ne može odraditi posao do kraja. On je mlad i perspektivan trener, koji će dokazati svoje kvalitete. Objektivno smo trebali dati dva-tri gola Azerbajdžanu, svega ovog ne bi bilo da je postignut gol – rekao je Burić, ali nije se želio upuštati u procjene tko bi trebao biti nasljednik Nike Kovača.

Samo je naglasio da Hrvatska ima dovoljno dobrih trenera...

>> Mamić sve dionice Hajduka ponudio na upravljanje udruzi Naš Hajduk?!

Komentara 4

PU
purger58
12:09 12.09.2015.

Jajduk ima kvalitetu da se bori za deveto mjesto!

Avatar Made in Germany
Made in Germany
17:09 12.09.2015.

Buric je u pravu! Gdje moze momcad sa budgetom od 7 miliona € na godinu nadvisiti momcad sa 30 miliona € proracunom? Na duge staze, kao jedno prvenstvo na primjer, to je sasvim rjetkost. To je jedino moglo u bivsojsoj yu-drzavi, gdje se financije nisu znali i gdje se djelilo po sudjelovanju na "solunskome frontu"... Lp

OL
olrajt
11:45 12.09.2015.

...mislim da Hajduk ima kvalitetu momčadi boriti se za 1. mjesto, zato Gospodine Buriću u borbu ....pustite pesimizam u stranu!...dinamovac sam ,ali bilo bi lijepo da se tri, četiri momčadi bore za vrh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije