DAMIR BURIĆ:

Misle li ljudi u klubu da nisam dovoljno dobar, otići ću iz Hajduka

Damir Burić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
20.03.2016.
u 13:45

Činjenica da je Goran Vučević dao svoj mandat na raspolaganje i teško je da će ostati na mjestu sportskog direktora, nagnali su trenera na žustri istup.

Već se odavno na njemu vidi da je pred eksplozijom, što je i sasvim logično s obzirom na rezultate. Hajduk je ovog proljeća slab, Dinamo je sa šest bodova prednosti otišao na šesnaest, Rijeka s četiri na jedanaest, a to sigurno ne zadovoljava trenera Damira Burića. Bolni poraz od Dinama u polufinalu Kupa samo je bio dodatni udarac. Pa je Burić uoči derbija s Dinamom “puknuo”, izašao iz uglađenog garda koji je dugo gajio.

Nepotrebna rasprava sa šefom

Sasvim nepotrebno jer Hajduk je stabilan treći što je jednak rezultat onom što ga bijeli postižu posljednjih godina. Nisu bolji bili ni Mišo Krstičević ni Igor Tudor, a Burić u odnosu na svoje prethodnike ima puno slabiju momčad. Posljednji put Hajduk je osvojio drugo mjesto u prvenstvu još tamo 2012. godine, kada se igrala liga 16. Međutim, najava žestoke sjednice Nadzornog odbora, činjenica da je Goran Vučević dao svoj mandat na raspolaganje i teško je da će ostati na mjestu sportskog direktora, nagnali su trenera na žustri istup.

– Nikada nisam govorio da ćemo biti prvaci i da želimo biti prvaci, ali mi smo u 11. mjesecu bili prvi na tablici. Znači nešto smo napravili, podigli smo vrijednost igrača, ali neke stvari se ne mogu preko noći. Spreman sam na kritike, za ovu se stolicu ne lijepim, dat ću sebe za klub, svoj posljednji atom snage jer ga prije svega volim i poštujem, ali i od drugih tražim više poštovanja, jer to zaslužujemo. To se odnosi na sve nas u klubu – kazao je Burić.

Ničim izazvan govorio je o tituli, kao da mu je netko predbacivao što Hajduk neće biti prvak. Pa to se nije moglo čuti ni od najvećih optimista. Osim što je u najavi drugog dijela sezone predsjednik Marin Brbić kazao da su mu želja dva trofeja.

– Korigirat ću predsjednika ovdje odmah. Ako je on to rekao, onda nije tako mislio, naša interna komunikacija nije takva – ušao je Burić u nepotrebne rasprave s prvim čovjekom kluba koji mu svaki mjesec potpisuje plaću.

Vrlo je vjerojatno da su i do njega došle priče kako dio NO-a nije zadovoljan kompletnom stručnom križaljkom u Hajduku.

– Ako klub kaže da trener nije dovoljan, ja ću otići. Nemam problema s tim. Želim postaviti nove standarde, važan mi je napredak igrača, želim podignuti kvalitetu rada u omladinskoj školi. Tražite od nas da se u našim minimalnim okvirima nosimo s Rijekom i Dinamom. Trudimo se, želimo to, ali ako pogledamo naše uvjete i uloženo, mislim da bi neki drugi trebali tražiti recept kako nam to uspijeva – u dahu je kazao Burić.

Stao je u obranu lika i djela sportskog direktora Gorana Vučevića, koji je također vodstvu kluba dao svoj mandat na raspolaganje.

Problemi s ozljedama

– Goran Vučević jako je kvalitetan stručnjak, u nogometu je godinama, kao igrač i stručnjak prošao je sve. Radi svoj posao kvalitetno i dobro, način na koji se odnosite prema njemu nije fer. Vidim da od jutra do mraka radi u interesu kluba, takav čovjek mi je potreban – kazao je Burić.

Za ogled s Dinamom Burić ne može računati na Velazqueza, Bencuna, Malokua i Šimića, upitan je Nižić. Nažalost, ti problemi s izostancima stalno muče Hajduk u drugom dijelu sezone.

>> Burić: Naši okviri su minimalni, a vi tražite da se nosimo s Dinamom i Rijekom!

Komentara 8

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
14:10 20.03.2016.

Buricu da nije tebe hajduk bi bio dolje sa zagrebom... Jedino im jos ti vrijedis... Osim ako te brbljic ne potira pa zovne tudora opet

BJ
Bjelovar112
13:55 20.03.2016.

ma bitno je da prvi čovjek sebi potpise placu lako za trenera njih ima a kad zafali za placicu proda se par igrača i idemo dalje sve je kriv Mamić,Šuker Hns i svi drugi

BJ
Bjelovar112
13:55 20.03.2016.

ma bitno je da prvi čovjek sebi potpise placu lako za trenera njih ima a kad zafali za placicu proda se par igrača i idemo dalje sve je kriv Mamić,Šuker Hns i svi drugi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije