ljuti na domaćina

Danci bijesni uoči utakmice s Hrvatskom. Junak utakmice odbio nagradu za najboljeg igrača

Preliminary Round - Denmark v Belgium
TT NEWS AGENCY/REUTERS
18.01.2023.
u 19:27

Zvijezde danske rukometne reprezentacije nisu sretne s ponašanjem organizatora

Hrvatska rukometna reprezentacija je kao drugoplasirana ekipa prošla u drugu fazu svjetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj. Tamo će im protivnici biti svjetski prvaci Danci te Belgija i Bahrein. Kauboji sutra, 19. siječnja, igraju presudni dvoboj za prolazak u nokaut fazu protiv Danske koja je jako nezadovoljna nekim odlukama organizatora. 

Naredni protivnik Hrvatske strahuje da bi mu neki igrači mogli otpasti pred sami početak utakmice u četvrtak Na ovom svjetskom prvenstvu provodi se jako strog covid protokol i nema popuštanja. Danci su nakon susreta s Tunisom bili ljutiti na organizatore. Rekli su da su u hotelu u kojem su smješteni organizirane razne zabave i kroz hotel su prošli brojni ljudi koji su imali kontakt s igračima. Aktualni svjetski prvaci nisu bili izolirani i plašili su se da bi ih mogla pokositi korona koja opet prijeti regularnosti natjecanja. 

- Svjesni smo da bi ovo mogla biti posljednja utakmica za neke igrače. Ne možemo ništa napraviti. Danas su u našem hotelu održane konferencije i zabave, bojimo se pozitivnih testova - rekao je danski rukometaš Henrik Møllgaard.

- Ovo je ludo, pa ne mogu raditi zabave u hotelu, ma ne želim trošiti energiju na komentiranje toga - komentirao je najbolji danski igrač Mikkel Hansen.

S druge strane, dogodila se i jedna nesvakidašnja situacija nakon što je Danska svladala Tunis 34:21 i izborila plasman u drugi dio svjetske smotre. Najboljim igračem utakmice proglašen je Mathias Gidsel, koji je zabio osam golova iz 12 pokušaja. Gidsel je na kraju utakmice bio nezadovoljan svojom igrom te smatrao kako nije zaslužio priznanje. Toliko je to ozbiljno shvatio da je nagradu ostavio na parketu dvorane. 

- Nisam to zaslužio ponijeti doma sa sobom i ne znam gdje je nagrada završila. Obično ju dajem gledateljima. Ne želim to za sobom vući u Berlin. Te nagrade se daju onima koji ih žele - iznenađujuća je izjava Gidsela. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentara 2

BE
Berri
20:39 18.01.2023.

Gazimo Dansku s jedan razlike. Cindrić 4 sekunde prije kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije