tužna priča poznatog nogometaša

Depresija i koronavirus uništili su mu karijeru, Atalanta se prekrasno oprostila od Slovenca

ITA, Serie A, Atalanta BC vs AS Roma
EXPA/ laPresse/ Spada
01.09.2022.
u 19:45

U 173 utakmice za Atalantu Iličić je zabio 60 i namjestio 44 gola, ugovor mu je istekao krajem prošle sezone.

Iskusni slovenski nogometaš Josip Iličić nije nastavio suradnju s talijanskim prvoligašem Atalantom i sada je slobodan igrač.

Nije poznato hoće li 34-godišnjak nastaviti karijeru, ima li uopće motiva pošto je bio žrtva depresije koja mu je upropastila sjajnu karijeru. Bio je jedan od otkrića Serie A i igrao sjajan nogomet, a onda je došla pandemija koronavirusa. U Bergamu je umro preko 450 tisuća ljudi, što je strašno pogodilo Iličića te on više nije bio isti čovjek. 

- Očarao je Bergamo svojim igrama i klasom. Svojom magijom nas je natjerao da sanjamo na terenu i dirnuo nas svojom osjećajnošću i ljudskošću. Četiri pogotka koja je postigao u Valenciji zauvijek će ostati portret prvaka Iličića, a plemenita gesta darivanja lopte te čarobne večeri bolnici Papa Giovanni XXIII u Bergamu portret čovjeka Josipa - napisali su u oproštajnom pismo iz Atalante.

Iličić je imao psihičke probleme nakon što je preminuo njegov bivši suigrač Davide Astori, klub mu je izašao u susret te dao slobodno tri mjeseca sa obitelji u Sloveniji. Totalno ga je dotuklo kada je dobio koronavirus, trener Gasperini i suigrači su mu pokušavali pomoći, ali spasa nije bilo. 

Novi val pandemije ponovo se počeo širiti Italijom, počeli su problemi s izolacijom i karantenama i Iličiću su se navodno počele vraćati strašne slike s kraja 2019. godine.

 

>> Pogledajte i veliki razgovor s Ivicom Kostelićem

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije