u vrlo napetoj utakmici

FOTO Dinamo i Gorica su gledateljima priuštili svega, čak i - tučnjavu

storyeditor/2022-02-12/PXL_120222_91946491.jpg
Foto: Sanjin Strukić
1/8
13.02.2022.
u 12:09

Nevjerojatno je što nije zabio Franjić, Ademi je ubacio oštru loptu, na drugoj vratnici na nju je uklizao Franjić i s metara udaljenosti nije pogodio. Potom je priliku imao Ivanušec, ali i to je vratar Gorice obranio. Branila se Gorica grčevito, Dinamo je napadao svim silama i uspio probiti blok gostiju nakon jednog od brojnih udaraca iz kuta. Bočkaj je loptom na 18 metara našao Oršić koji je tukao iz voleja u 89. minuti i pogodio za 2:1 pobjedu. Pred kraj utakmice ozlijedio se najbolji igrač Gorice, Kristijana Lovrića po prvim prognozama neće duže biti na travnjaku

Puno toga ponudila je utakmica Dinama i Gorice, dobrih prilika, velikih obrana vratara, neizvjesnosti, drame, čak i tučnjave i naguravanja svih igrača i stručnih stožera, da bi na kraju Dinamo sjajnim pogotkom Mislava Oršića u 89. minuti došao do 2:1 pobjede. Veliko je bilo veselje plavih nakon tog pogotka, jasno im je bilo koliko su i ovo važni bodovi u utrci za naslov prvaka, a do njih nisu došli nimalo lako.

Zicer nakon 25 sekundi

Već nakon 25 sekundi Dinamo je trebao voditi, Andrić je idealno poslužio Ademija, vratar Kotarski već je ispao, ali Ademi je pogodio Jovičića. Gorica je uzvratila preko Lovrića, prvo je pobjegao Theophileu, ali je iskosa pucao nedovoljno precizno, a njegov drugi pokušaj obranio je Livaković.

Dinamo je imao inicijativu, ali veliku, najveću priliku dotad, imala je Gorica u 38. minuti. Cruz je pobjegao Šutalu, našao Lovrića koji je bio sam pred Livakovićem, namjestio se i opalio, ali Livaković je spasio plave.

U završnici prvog dijela Oršić je krenuo sam nakon dobre duge lopte Šutala, ali je Oršiću lopta pobjegla u naručje Kotarskog. U tom prvom dijelu posjed je pripao plavima, ali Gorica je čak više puta pucala i imala više udaraca u okvir.

U 49. igrači Dinama tažili su jedanaesterac zbog igranja rukom igrača Gorice, no sudac Bel nije dobio signal da je bilo nešto sporno u kaznenom prostoru Gorice.

Dinamo je poveo u 55. minuti. Bočkaj se na desnoj strani sjajno oslobodio igrača Gorice, precizno ubacio na drugu vratnicu na koju je utrčao Ristovski i glavom spustio, a Ademi pospremio u mrežu. Malo je nedostajalo da ubrzo plavi povećaju prednost. Izravno iz kuta je tukao Oršić, Kotarski jedva izvadio, čak se kratko provjeravalo je li lopta prešla crtu.

Deset minuta je vodio Dinamo, a onda se Gorica vratila. Jovičić je dao krasnu loptu između dva stopera Dinama, između Šutala i Theophilea, Kalik je utrčao i matirao Livakovića. U 74. je potegnuo Ivanušec, ali sjajno je to ispod prečke izvadio Kotarski.

Nevjerojatno je što nije zabio Franjić, Ademi je ubacio oštru loptu, na drugoj vratnici na nju je uklizao Franjić i s metara udaljenosti nije pogodio. Potom je priliku imao Ivanušec, ali i to je vratar Gorice obranio. Branila se Gorica grčevito, Dinamo je napadao svim silama i uspio probiti blok gostiju nakon jednog od brojnih udaraca iz kuta. Bočkaj je loptom na 18 metara našao Oršić koji je tukao iz voleja u 89. minuti i pogodio za 2:1 pobjedu.

I onda tučnjava, nakon prekršaja na Ademiju kapetan plavih je krenuo prema igraču Gorice, Keita ga je bio srušio, a onda izgleda i zapeo nogom za njega dok je bio na travnjaku pa je kapetan Dinama reagirao. Umiješali su se svi igrači, stožeri, pričuve i počelo je naguravanje, udaranje, ali brzo se i primirilo, a epilog je nekoliko žutih kartona. Na kraju, zasluženo slavlje Dinama.

Kopić: I navijači su nam pomogli

- Bila je ovo vrlo zahtjevna utakmica, ali i zaslužena tri boda. Koliko je slatka pokazala je reakcija svih; igrača, klupe, stožera, navijača, koji su nam davali izuzetnu podršku, a ovo je bio šlag na tortu. Ušli smo jako dobro prvih desetak minuta, Gorica je ušla s pet igrača u zadnjoj liniji, s čvrstim blokom i tranzicijom. Nakon naših grešaka znalo je biti opasno i pred našim golom. U poluvremenu smo napravili promjene, postavili se drukčije i zasluženo pobijedili. Nakon primljenog smo pogotka dominirali, a to puno govori o mentalnoj snazi i želji da se dobije utakmica - rekao je nakon utakmice trener Dinama Željko Kopić.

Manje razloga za zadovoljstvo imao je trener Gorice Krunoslav Rendulić:

- I u najavi sam rekao da dolazimo po pobjedu. Bili smo prisiljeni na defanzivu više nego smo htjeli, Dinamo ima izuzetno kvalitetne pojedince. Ali, bili smo jako dobri u obrani i opasni u napadu, dobili smo gol u zadnje tri minute. Nažalost, ostali smo bez Lovrića na dulje vrijeme, prve prognoze nisu optimistične, izgleda da je ozljeda ozbiljnija.

Ključne riječi

Komentara 6

VE
Ventilator2
12:27 13.02.2022.

Tučnjava je u hokeju, kad se skinu kacige i rukavice... Ovo kaj je bilo na utakmici je ona stvar od ofce

NO
Noštromo
13:51 13.02.2022.

Kaže Kopić i navijači su nam pomogli. Bilo je manje od 3000 gledatelja, ne bi manje bilo u Puli ili Šibeniku kad bi Dinamo došao.

IK
Ikonoklast
13:01 13.02.2022.

Kojim gledateljima? Rodbini?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije