12.02.2022. u 19:04
Bočkaj je izveo korner, vidio Oršića usamljenog na 18 metara. Dodao mu je loptu, a Oršić je naplatio sve fenomenalnim volejem, šut unutarnjom stranom stopala i gol za pobjedu domaće momčadi. Skočila je klupa, tribine, skočili su i igrači, dotrčao je čak i Livaković. Mislav Oršić s razlogom je ostao - vodi Dinamo do titule prvaka

Nogometaši Dinama upisali su novu prvenstvenu pobjedu te su na svom stadionu, u dvoboju 23. kola Prve HNL, s 2-1 pobijedili Goricu.

Svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu. Dinamo je poveo golom Ademija u 55. minuti, ali je Kalik izjednačio deset minuta kasnije. Tih 1-1 je stajalo sve do 89. minute kada je nova tri boda Dinamu osigurao Mislav Oršić svojim devetim prvenstvenim pogotkom u sezoni.

Dinamo je mogao povesti u prvoj minuti susreta, ali je tom prilikom traljavo pred suparničkim vratima reagirao Ademi. Ta je prilika trebala biti najava za nastavak naleta domaće momčadi, no iako je Dinamo diktirao tempo nije nakon toga stavljao suparnika na velike muke u kontinuitetu.

Čak štoviše, Gorica se vremenom počela oslobađati pritiska, a najopasniji igrač bio je Kristijan Lovrić. Nakon dva pomalo sramežljiva pokušaja, u 38. minuti Lovrić je najbolje ugrozio Livakovića, ali je domaći vratar spriječio bilo kakvu neugodnost. Kao i Ademi na početku, tako je i Oršić u 45. minuti morao bolje reagirati, ali i tada je propala šansa vodeće momčadi.

Gorica je i u uvodu drugog dijela dobro odolijevala Dinamu, ali je ipak pokleknula u 55. minuti. Bočkaj je uputio centaršut, Ristovski je glavom proslijedio na drugu stativu gdje je dobro reagirao Ademi i bacivši se proslijedio nogom loptu u mrežu.

Premda su igrači Dinama nakon pogotka dobili novu energiju deset minuta kasnije uslijedilo je izjednačenje. Zaspala je obrana Dinama, a Anthony Kalik je dobio loptu u prostor i sjajno završio akciju pogotkom u bliži gornji kut za 1-1.

12.02.2022., Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, GNK Dinamo - HNK Gorica. Joey Suk, Josip Misic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić /PIXSELL

Do samog kraja nizale su se sjajne šanse Dinama. Pokušao je Bočkaj, dva puta je krajnje opasno zaprijetio Ivanušec. Potom je Franjić promašio s pola metra, a Dinamo je u 89. minuti ipak zabio pogodak za tri boda.

Bočkaj je iz kornera bacio loptu na vrh šesnaesterca gdje ju je dočekao Mislav Oršić i iz prve, poluvolejom, poslao u mrežu. Lopta je na putu prema mreži nekoga dodirnula i promijenila smjer dovoljno da prevari gostujućeg vratara Kotarskog.

Dinamo je time upisao šestu ligašku pobjedu u nizu te ima šest bodova više od Osijeka i Rijeke koji su na drugom i trećem mjestu ljestvice. Gorica je ostala peta.

Dinamu sada slijedi prva utakmica play-offa Europske lige, gostovanje u četvrtak kod Seville.

Podsjetimo kako su ranije tijekom subote Lokomotiva i Istra 1961 odigrali 1-1 u Kranjčevićevoj ulici. Istra 1961 je vodila 1-0 (pogodak Belje) i imala igrača više, no Lokomotiva je ipak izbjegla poraz.

Unatoč igraču manje domaći sastav je pritisnuo suparnika i deset minuta prije kraja izjednačio golom Kulenovića koji je s pet metara glavom pogodio za podjelu bodova.

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog 23. kola. Prvo će u Splitu igrati Hajduk i Slaven Belupo od 15 sati, dok u 17:30 sati derbi kola igraju Osijek i Rijeka.

Prva HNL, 23. kolo:

Dinamo - Gorica 2-1 (Ademi 55, Oršić 89 / Kalik 65)

Lokomotiva - Istra 1961 1-1 (Kulenović 80 / Beljo 55)

Nedjelja:

Hajduk - Slaven Belupo (15 sati)

Osijek - Rijeka (17:30 sati)

Petak:

Šibenik - Hrvatski dragovoljac 0-5 (Karrica 19, Bristrić 22, Majstorović 45+3-11m, Galešić 49, Frigan 75)

Dinamo
Ademi 55', Oršić 89'
2-1
Gorica
Kalik 65'
HNL, 17:05, Maksimir, Zagreb
Kraj
90' + 4' (Kraj)

Kraj! Dinamo je slavio protiv Gorice. 

90'

Igrat će se još četiri minute.

Gol
89' (Gol)

GOOOOL! Dinamo vodi! Bočkaj je izveo korner i vidio Oršića usamljenog na 18 metara. Dodao mu je loptu, a Oršić je naplatio sve fenomenalnim volejem, šut unutarnjom stranom stopala i gol za vjerojatnu pobjedu domaće  momčadi. Skočila je klupa, tribine, skočili su i igrači, dotrčao je čak i Livaković. Mislav Oršić s razlogom je ostao - vodi Dinamo do titule prvaka.

Ozljeda
86' (Ozljeda)

Veliki udarac za Krunoslava Rendulića. Kristijan Lovrić je s bolnim izrazom na licu, uz pomoć medicinskog osoblja, odšepao iz igre pa legao na travnjak, zamijenio ga je Stojanovski.

80'

Strašan promašaj Franjića! Dinamov branič promašio je prazan gol s dva metra, a plavi traže pobjedu. Traži ih i cijeli Maksimir. 

Zamjena
76' (Zamjena)

Nova promjena kod Dinama. Igru je napustio Mišić, a zamijenio ga je Tolić.

74'

Ivanušeeeec! Kako je ovo sjevnulo! S više od 20 metara, ali skida to Kotarski!

Žuti karton
71' (Žuti karton )

Lovrić je dobio žuti karton i neće ga biti protiv Slaven Belupa.

Zamjena
69' (Zamjena)

Promjena s obje strane. Delfi je zamijenio Caia Cruza kod Gorice dok je Špikić ušao umjesto Ristovskog u redovima Dinama.

Gol
65' (Gol)

GOL! Kalik zabija! Gorica je izjednačila nakon neopreznosti Dinamove obrane. Ostao je u prostoru između Šutala i Theophilea, a Livaković je bio nemoćan. 

61'

Dinamo je ubacio u brzinu više, a isto su učinili i njegovi navijači. Pjesma ne prestaje niti sa Zapada koji je inače dosta mirna tribina maksimirskog stadiona, a uz njega, jasno, cijeli susret traje pjesma sa Sjevera.

58'

Oršić je skoro zabio iz kornera. Išla je lopta iz kuta u mrežu, ali je Dominik Kotarski uspio izvući ju u posljednjem trenutku.

57'

Probudio se Dinamo. Odlično je iz prve predao loptu prema Deniju Juriću, ali nije se snašao Jurić. 

Gol
55' (Gol)

I evo gola! Dinamo vodi nakon što je Ademi sjajno reagirao na ubačaj Ristovskog! Nije tu ništa mogao Kotarski!

46'

Počeo je nastavak.

Poluvrijeme
45' + 1' (Poluvrijeme)

Završio je prvi dio. Rendulić i njegovi igrači su zasigurno sretni onime što su pokazali na Maksimiru, a Kopić će vjerojatno tražiti od svojih trupa da se probude. Naime, iako imaju posjed 63:37, Goričani su imali više šansi, odnosno šuteva u okvir gola. 

45'

Igrat će se još jedna minuta.

45'

I sada sjajna prilika za domaće. Prodor Mislava Oršića su pritiskali braniči gostiju, a Kotarski je pravovremeno krenuo na loptu koju napadač Dinama ipak nije mogao prenijeti preko golmana Gorice.

38'

Ispao je Šutalo, Theophile je potom loše zatvorio, a Livaković je zato sjajno reagirao  i skinuo pokušaj Kriistijana Lovrića, neupitno najboljeg igrača Gorice.

37'

Prvi udarac iz kuta za Dinamo. Oršić pokušava kratkom kominacijom, ali s desne strane nema rješenja. Lopta odlazi u gol out.

27'

Lijepo sada Bočkaj krade loptu, ali ubačaj u sredinu kupi Kotarski. Nema promjene rezultata.

Žuti karton
21' (Žuti karton )

Steenvoorden  je zaradio žuti karton nakon rušenja Mišića.

13'

Probudili su se gosti. Lovrić je opet prošao Theophilea, a potom se sjurio u sredinu. Gađao je lijevu stranu, ali se Livaković ispružio  i obranio njegov pokušaj.

11'

Evo i prve prijetnje gostiju. Lovrić se izborio za prostor pored Theophilea, ali je lopta otišla pored druge stative.

8'

Evo još jednog pokušaja plavih. Bočkaj je pokušao ubačajem, stigao je i udarac Ivanušeca preko gola, ali rezultat se nije mijenjao.

1'

Dinamo je već u prvoj minuti zaprijetio. Andrić ga je pronašao s lijeve strane kroz šuplju obranu domaćina, ali Dinamov kapetan nije uputio dovoljno precizan udarac.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica na Maksmiru.

SASTAVI

Dinamo: Livaković - Šutalo, Theophile-Catherine, Franjić - Ristovski, Mišić, Ademi, Bočkaj - Ivanušec - Andrić, Oršić

Gorica: Kotarski - Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Mitrović, Suk, Pršir, Keita - Kalik - Caio, Lovrić

KRUNOSLAV RENDULIĆ

"Nijedan poraz nije ugodan. Naša se razmišljanja nisu promijenila. Dobili smo dva jeftina gola. Usudit ću se reći da smo u polju bili, ako ne bolji, onda al pari. Glupo je sada bilo što govoriti. Kada izgubite 0:4 nemate se za što uloviti. Prvi nas je gol presjekao, izbacio iz takta. Drugi smo dobili nesretno, lopta je pogodila Steenvoordena u ruku. Nije se lako vratiti nakon 0:2 na poluvremenu", osvrnuo se trener Gorice Krunoslav Rendulić na ogled s Hajdukom. Statistika je za statističare. Čeka nas najzahtjevniji protivnik. Imamo svoje probleme vezane uz ozljede i kartone. Neke igrače moramo vratiti kroz utakmice, to je naša stvarnost. Uvijek se idemo nadigravati, idemo po pobjeduNe smijemo zaboraviti da je Joey Suk počeo igrati nakon godinu dana. Očekujemo da će i on rasti i pomoći momčadi."

ŽELJKO KOPIĆ

- Kakva je momčad Gorica? Momčad koja je kompaktna, agresivna, koja dobro funkcionira unutar sustava. Imaju kvalitetan prekid preko Lovrića. U principu sve što igraju je na neki sličan način po tom obrascu koji pokušavaju njegovati. Sigurno da ih je ozljeda Suka poremetila, on se isto sada vraća. To je ekipa koja ima svoje kvalitete i koja će se pokušati što prije izvući iz tih rezultatskih problema u kakvim se nalaze. Bit će organizirani, čvrsti, kompaktni. Gorica je imala svoje prilike i u ovom trenutku nisu rezultatski na razini očekivanja, ali liga je takva. Svatko u sljedećoj utakmici traži popravak dojma, no to je na njima. Mi moramo biti na najvišoj razini da bi pobijedili.

Više pročitajte OVDJE.

 

GDJE GLEDATI?

Susret možete gledati na Arena sportu 3.

NAJAVA

Dinamo od 17:05 na Maksimiru dočekuje Goricu u 23. kolu HNL-a. Bit će to utakmica u kojoj će Dinamo tražiti pobjedu kojom bi se odmaknuo od svojih pratitelja koji utakmice igraju sutra, a u derbiju Osijeka i Rijeke barem će jedna ekipa prosuti bodove. 

S druge strane, Gorica lovi izlazak iz krize. Poražena je u zadnje tri HNL utakmice, i to od Šibenika, Istre i Hajduka.

U prvoj subotnjoj utakmici 22. kola Prve HNL Hajduk je pobijedio sa 4-0 (2-0) na gostovanju kod Gorice i privremeno zasjeo na drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, dok je u posljednjem susretu 22. kola Dinamo u Puli pobijedio Istru 1961 sa 2-1 odvojivši se na vrhu ljestvice.

Oba gola za Dinamo zabio je Mislav Oršić, dok je pogodak za domaćine zabio Robert Mišković.

Hajduk je poveo već u 3. minuti, kad je nakon ubačaja Krovinovića strijelac glavom bio portugalski stoper Ferro. Vodstvo Splićana udvostručio je Marko Livaja u 39. minuti precizno izvedenim kaznenim udarcem. U 57. minuti je Livaja bio asistent, a Jan Mlakar strijelac za 3-0. Konačnih 4-0 postavio je Livaja u 82. minuti svojim drugim pogotkom na utakmici. 

Komentara 22

SS
Silver surfer
18:28 12.02.2022.

Gorica protiv dinama igra maksimalno, protiv hajduka kao da nisu ni izašli na teren

DU
Deleted user
19:06 12.02.2022.

Orsa legendo

DU
Deleted user
18:24 12.02.2022.

ajmo Dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije