VIDJELO SE I JUČER

Dinamo ima veliki problema s travnjakom, član Uprave pozvan na odgovornost! Razmatraju se opcije

Zagreb: Utakmica u sklopu nogometnih priprema između GNK Dinamo - FC Shakhtar Donetsk
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/9
28.07.2024.
u 10:33

I dok je igra Dinama bila prilično dobra protiv renomiranog suparnika i nudi optimizam, iako je bilo i dosta grešaka, više od tih grešaka zabrinjava maksimirski travnjak. Protiv Vardara igrači su se klizali i padali, a to se ponovilo i jučer i problem je očit.

Dinamo i Šahtar sastali su se po drugi put u dva dana, ovaj put na glavnom maksimirskom travnjaku i ovaj put s uglavnom udarnim postavama. Susret je završio 2:2, iako je Dinamo gubio s 0:2, Bruno Petković je s dva pogotka iz jedanaesteraca izjednačio.

Martin Baturina je nakon viroze počeo na klupi, u prvih 11 ušao je Rog, a Sučić nije kandidirao jer je sad on imao povišenu temperaturu, u kadru nije bilo ni Špikića. Tako je Dinamo igrao u sastavu: Nevistić – Ristovski (od 78. Perković), Theophile, Mmaee (od 70. Bernauer, od 78. Torrente), Pierre-Gabriel – Ademi (od 61. Pavić), Mišić - Pjaca, Rog (od 61. Baturina), Hoxha (od 86. Kačavenda) – Petković (od 86. Kulenović).

Bila je to prilično dobra utakmica u kojoj su obje momčadi imale svojih dobrih prilika za pogotke, no vratari Nevistić i Riznik odlično su branili. U tom prvom dijelu uz Nevistića, u redovima Dinama odličan je bio Arber Hoxha koji je mučio obranu Šahtara, probijao, uspješno driblao.

U nastavku, u 54. minuti Šahtar je poveo, povratnu loptu sa 17 metara precizno je u suprotni gornji kut pospremio Bondarenko, odlični Nevistić je dirao i tu loptu, ali ne dovoljno da bi ju izvadio. Pet minuta kasnije bilo je 2:0 za Šahtar, sjajna lopta kroz linije Dinama izbacila je Kevina pred Nevistića, igrač Šahtara majstorski je prebacio vratara Dinama i asistirao si za pogodak glavom.

U 65. plavi su dobili jedanaesterac, Hoxha se opet probio, pa zakomplicirao, srećom je lopta došla do Petkovića koji je pucao i pogodio Bondarenka u ruku, a Petković je bio siguran s jedanaest metara za 1:2 u 66. minuti. U 81. minuti novi jedanaesterac za plave, pao je Petković, a sudac je pomalo dvojbeno pokazao na bijelu točku s koje je ponovno bio precizan Petković za 2:2. Mogli su plavi i do pobjede, Torrente je glavom tukao malo preko vratnice, a Kačavenda je pogodio vratnicu u 89. minuti.

- Šahtar je odlična momčad koja je godinama u Ligi prvaka. Utakmica nam je poslužila da vidimo gdje smo u odnosu na njih. Bilo je dobro, u dva dana u dvije utakmice sa Šahtarom podijelili smo minutažu, dobili smo što smo htjeli i čekamo prvenstvo - rekao je trener Dinama Sergej Jakirović kojem se ozlijedio Bernauer.

I dok je igra Dinama bila prilično dobra protiv renomiranog suparnika i nudi optimizam, iako je bilo i dosta grešaka, više od tih grešaka zabrinjava maksimirski travnjak. Protiv Vardara igrači su se klizali i padali, a to se ponovilo i jučer i problem je očit. Svjesni su toga i u Dinamu i traže rješenje, a o svemu će se morati očitovati i član Uprave Danijel Tomačić koji je zadužen za taj dio klupskog rada, o tome će se razgovarati na Izvršnom odboru, a razmatraju se razne opcije za sanaciju koja će uslijediti nakon utakmice s Istrom (petak), možda bude i promjene travnjaka. 

>> Pogledajte tetovaže vatrenih

Zagreb: Utakmica u sklopu nogometnih priprema između GNK Dinamo - FC Shakhtar Donetsk
1/13
 
 
Ključne riječi

Komentara 3

DE
Dex
11:45 28.07.2024.

normalno je da se osušeni travnjak kad ga zaliju s tonom vode ovako ponaša ......

ST
sttipe
19:53 28.07.2024.

Osijek i Rijeka imaju nove stadione, ostali su užas... Al bit će i njihovi brzo ka ostatak hnl-a...

EJ
ejStef
13:55 28.07.2024.

Problem s travnjakom samo su uklopio u sve probleme koje ova uprava ima... A da je igra bila dobra? Po čemu? Obrana šuplja, napad bezidejan, vezni red nepostojeći. Ukrajinci su se šetali po terenu kako su htjeli, Dinamo je izgledao kao da su se igrači jučer našli u birtiji i dogovorili se sutra skupiti na travnjaku. Kao da pripreme nisu postojale, eto tako je to izgledalo... Kada je protivnik radio pritisak na zadnju liniju, odmah panika, niti nema osnove da uvijek igrač s loptom ima opciju nekome dodati, opet u suprotnom, kada Dinamo radi pritisak, nema sinkronizacije među igračima i protivnik lako izlazi s loptom... Napad je totalno bezidejan i spor, potpuno oslonjen na individualnu kvalitetu i trenutnu inspiraciju pojedinca. Čak nema niti one osnove koja je postojala kod Bjelice - ispucaj na Petkovića, on proslijedi Oršiću, ništa... Jakirović je tražio pola godine i prijelazni rok, evo dobio je 2 prelazna roka i više od godinu dana, Dinamo izgleda isto ili gore nego kada ga je preuzeo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije