POTVRĐENO JE

Dinamo objavio: Gotov je milijunski transfer, završen je posao koji se danima najavljivao

Bad Radkersburg: Igrači GNK Dinamo na jutarnjem treningu u Austriji
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
26.07.2024.
u 18:16

Za Dinamo je potpisao početkom rujna prošle godine, do zime igrao na posudbi u Varaždinu, a potom uskočio u maksimirsku momčad i pomogao joj prokrčiti put do dvostruke krune

Iz Dinama su objavili da je Fran Brodić potpisao za mađarski Ujpest. Napadač je to koji je prošle sezone stigao iz Varaždina, a za plave s Maksimira igrao je u proljetnom dijelu sezone. U 13 nastupa zabio je sedam golova i tome dodao dvije asistencije. 

Od Brodića su se oprostili i emotivnom objavom na Dinamovim službenim stranicama, na početku koje su podsjetili na važan pogodak iz jedanaesterca protiv Rijeke u derbiju na Maksimiru. Kako vele, tim je golom plavi stroj zagrijao motore na letu prema naslovu prvaka.

- Njegovim pobjedničkim pogotkom s bijele točke u završnim sekundama okršaja protiv Riječana plavi su se primaknuli tada vodećoj Rijeci na tri, a drugoplasiranom Hajduku na dva boda zaostatka uz utakmicu manje. Bila je to svojevrsna lansirna rampa prema naslovu prvaka... Štoviše, već je u svom sljedećem izlasku na teren, u četvrtfinalu Kupa protiv Gorice, također u Maksimiru, uveo utakmicu u mirne vode zabivši silovitim drop-kickom drugi gol plavih u pobjedi 4-0 - dodaje se u tekstu.

Brodić je nekadašnji Dinamov junior i najmlađi debitant u klupskoj povijesti. Prve je nogometne korake načinio u Kustošiji, ubrzo potom prešao u NK Zagreb dok je u Dinamovu školu došao 2011. s 14 godina. Već je u siječnju 2013. bio s prvom momčadi na pripremama u Antalyji, a u travnju iste godine i debitirao u službenoj utakmici u maksimirskoj pobjedi protiv Intera iz Zaprešića s 2:0 zamijenivši Marcela Brozovića. Brodić je u tom trenutku postao najmlađi debitant u klupskoj povijesti nastupivši sa samo 16 godina, tri mjeseca i sedam dana.

Brodić je iz Dinama otišao u kolovozu 2014. sa samo 17 godina potpisavši za belgijski Brugge nakon čega su ga zakočile brojne ozljede. a nakon šest godina provedenih u Belgiji i Italiji  vratio se ujesen 2020. u hrvatski nogomet, prvo u Kustošiju u drugoj ligi, a potom i u Prvoj HNL gdje je od ljeta 2021. igrao za Goricu, a od siječnja 2022. za Varaždin. Za Dinamo je potpisao početkom rujna prošle godine, do zime igrao na posudbi u Varaždinu, a potom uskočio u maksimirsku momčad i pomogao joj prokrčiti put do dvostruke krune.

FOTO Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Bad Radkersburg: Igrači GNK Dinamo na jutarnjem treningu u Austriji
1/21
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije