POVIJESNA POBJEDA

Dinamo ima više bodova od Bayerna! Pogledajte kako izgleda tablica Lige prvaka

Dinamo je slavio 2:0 u Salzburgu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
23.10.2024.
u 23:22

Prva dva mjesta zauzimaju Aston Villa i Liverpool sa savršenim rezultatom od tri pobjede u tri utakmice. Slijedi ih mnoštvo klubova izjednačenih na sedam bodova

Nakon poraza od Bayerna (9:2) i nesretnog remija protiv Monaca (2:2), Dinamo je uspio upisati prvu pobjedu u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Nakon 90 minuta borbe u Salzburgu, plavi su rezultatom 2:0 svladali austrijske doprvake. Nakon uspješne obrane od inicijalnog pritiska hrvatski prvaci na odmor su otišli bez primljenog pogotka. U drugome dijelu iznenadili su svoje suparnike te golovima Sandra Kulenovića (49') i Brune Petkovića (84') odnijeli veliku pobjedu.

Liga prvaka se ove sezone igra u novome formatu s 36 klubova. Najboljih osam nakon osam kola će izravno ići u nokaut fazu dok će oni koji se plasiraju na bilo koje od devetog do 24. mjesta svoj prolazak tražiti kroz doigravanje. Klubovi koji budu niže plasirani automatski ispadaju iz svih europskih natjecanja za ovu sezonu. Trenutno je Dinamo na 22. mjestu, a u četvrtome kolu (5. studenoga) igra protiv Slovana iz Bratislave.

GALERIJA Evo gdje Nenad Bjelica gleda utakmicu Dinama, na vezi je s klupom plavih
Dinamo je slavio 2:0 u Salzburgu
1/7

Nakon tri odigrana kola situacija na tablici vrlo je zanimljiva. Ponajprije, Dinamo je ovom pobjedom iza sebe ostavio vlastite krvnike u prvoj utakmici natjecanja, Münchenski Bayern. Bavarci su se na nepovoljnom 23. mjestu našli pronašavši večeras vlastitog tlačitelja u Barceloni, a osobito u liku i djelu Raphinhe koji im je zabio tri od četiri pogotka koje su večeras primili (4:1). Četiri boda kao i Dinamo, no s boljom gol razlikom, imaju praška Sparta, Celtic, PSG te Stuttgart

Prva dva mjesta zauzimaju Aston Villa i Liverpool sa savršenim rezultatom od tri pobjede u tri utakmice. Slijedi ih mnoštvo klubova izjednačenih na sedam bodova. Prvi među njima je Manchester City, a slijede ih Monaco, Brest, Leverkusen, Inter, Sporting i Arsenal na devetome mjestu. Trenutni prvaci Real Madrid nalaze se na 12. mjestu sa šest bodova.

VIDEO Bjelica večeras ne smije u Dinamovu svlačionicu. Za vrijeme utakmice jedna stvar mu je zabranjena

Komentara 1

TA
tapiros77
00:14 24.10.2024.

Neki to nazivaju Instant Karma! Kompany je htio poniziti Dinamo i uspio je. Time je napravio to da je njegov kolega dobio otkaz ... Mjesec dana kasnije taj Dinamo ga je prestigao, a on je nanizao 2 poraza za redom. Još malo i on će dobiti otkaz!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije