bez otpremnine u Celtu

Dinamo je na Papu izgubio samo 300.000 eura

'sport....zagreb.....08.08.2009.   kranjceviceva - prva hnl - croatia sesvete-dinamo  / papadopoulos     Photo: Marko Lukunic/Vecernji list'
'Marko Lukunic/Vecernji list'
22.01.2010.
u 20:01

Mamić trlja ruke: Grk si je našao klub i Dinamo mu više ne mora platiti niti kune. Posao je ispao dobar.

Grk koji je u Dinamu zabio samo četiri gola pronašao si je pravi poligon za iskazivanje svoga golgeterskog talenta: Celtu, 16. (od 22) momčad druge španjolske lige. Za Dinamo je važno što na tom promašaju nije izgubio niti lipe više od tristotinjak tisuća eura, koliko je iznosila Grkova plaća za pola godine.

– Cijela Hrvatska tresla se koliko ćemo milijuna isplatiti Papadopoulosu, a mi ćemo mu platiti samo ono što je zaradio do 31. prosinca – kazao je Zdravko Mamić, koji je u toj priči prošao neusporedivo bolje nego s Papovim prethodnicima kojima je pokazivao izlazna vrata.

Balabanu milijun

Tako ga je rastanak s Balabanom koštao milijun, sa Šokotom 850.000, s Kochom 400.000 eura...

Zajedničko je svim prolaznicima kroz Maksimir da su se u njemu obogatili, te da nitko nikada nije našao bolji klub od Dinama. Neki su čak bez kluba, poput Mirka Hrgovića, koji je inkasirao 150.000 eura otpremnine, potom završio u njemačkom drugoligašu Fürthu, a sada je nezaposlen.

I Franku Gueli sjekira je u Zagrebu pala u med. Došao je iz grčke Kerkyre, napunio džepove, te nakon razlaza završio u Larisi. Danas je član njemačkog drugoligaša Arminije iz Bielefelda.

Boško Balaban otišao je iz Dinama u grčki Panionios kao milijunaš, gotovo kao i Šokota u belgijski Lokeren. Georg Koch je u 35. godini s Dinamom potpisao sjajan ugovor, potom još sjajnije inkasirao od otpremnine, a karijeru je poslije okončao u bečkom Rapidu.

Dinamo je ove sezone najbezbolnije prošao u rastanku s Denisom Glavinom koji se sa 60.000 eura vratio u ukrajinsku Vorsklu.

Zaradili i treneri

Više od pojedinih igrača, od Dinama su na otpremninama zaradili treneri. I Kužea, koji je na rastanku dobio 450.000 eura, i Branka Ivankovića (240.000 eura), Mamić je učinio trofejnim trenerima. I albanski izbornik, i trener kineskog Shandonga sve bi dali da ih Zdravko opet pozove.

Komentara 3

PU
Pukovnik
09:17 23.01.2010.

\"Ide Nastja, ide prema golu, Maribor vodiiiii.....goooooool.....kakvo otvaranje Maribora u Ligi prvaka, Barcelona u panici.....Maribor gazi..::\"......\"Nastja.....ručak.....\" ......\"čekaj baka, zar ne vidiš da igram igricu, ovaj playstation je prava stvar.....\"

OB
-obrisani-
23:41 22.01.2010.

Samo 300.000 eura su izgubili ? Pa nije to ništa jer če sa jednom pobjedom na prolječe u Ligi Prvaka to nadoknaditi..

DH
dalibor.hren
08:34 24.01.2010.

Izgubili su \"pravu sitnicu\" Samo 300 000 € i ni lipu više!? Pošteno radim 30 godina, a moja obitelj skupa samnom o toj lovi može samo sanjati. Mamiću, čiji novac velikodušno daješ \"trofejnim trenerima\" i \"prvoklasnim\" igračima? Gdje je USKOK?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije