Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLABI REZULTATI

Dinamo je u najvećoj krizi posljednjih godina, a pod Jakirovićem izgleda lošije nego pod Bišćanom

Jakirović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
28.10.2023.
u 08:41

Za usporedbu s Jakirovićem, Igor Bišćan imao je u prvih 13 nastupa devet pobjeda, tri remija i jedan poraz, osvojivši 75 posto bodova. Kao što ni Petev nije bio smijenjen nakon tako lošega starta, to Dinamova uprava neće sada napraviti ni Jakiroviću.

Dinamo je u najvećoj rezultatskoj krizi posljednjih godina, premda u strateškom smislu nije u gubitničkoj poziciji, s obzirom na to da je još uvijek legitiman kandidat za naslov prvaka i za prezimljavanje u Europi. Međutim, Dinamova forma u silaznoj je putanji i Dinamova momčad – što god tko mislio o bivšemu treneru – danas izgleda slabije nego u Bišćanovoj eri.

To govori i statistika: naime, Sergej Jakirović u prvih 13 nastupa na Dinamovoj klupi ima najlošiji debitantski trenerski učinak u samostalnoj Hrvatskoj, odnosno tu neslavnu titulu dijeli s Bugarinom Ivajlom Petevom. Obojica su u prvih 13 nastupa osvojila po 24 boda (računajući prvenstvo, Kup i Europu), odnosno samo 61,5 posto bodova.

VEZANI ČLANCI:

Jakirović ima osam pobjeda i pet poraza, a Petev (koji je plave vodio od rujna 2016. do srpnja 2017.) imao je sedam pobjeda te po tri poraza i remija. Od Dinamovih trenera koji nisu bili debitanti, Zdenko Kobeščak je u sezoni 1991./1992. u svojih prvih 13 nastupa osvojio samo 56 posto bodova, a Vlatko Marković 1992. godine još manje: 51 posto.

Za usporedbu s Jakirovićem, Igor Bišćan imao je u prvih 13 nastupa devet pobjeda, tri remija i jedan poraz, osvojivši 75 posto bodova. Kao što ni Petev nije bio smijenjen nakon tako lošega starta, to Dinamova uprava neće sada napraviti ni Jakiroviću. A što je Dinamo tada dobio s tolikim povjerenjem u posrnuloga stručnjaka? Petev je prvi i jedini Dinamov trener u posljednjih 17 godina koji s plavima nije bio prvak. 

 

Komentara 4

Avatar feudalac
feudalac
10:56 28.10.2023.

Uspoređivati Bišćanovu ekipu sa Livakovićem, Ivanušecom, Oršićem, Šutalom, Ademijem... i Jakirovića je podlo i licemjerno.

FR
freeshooter
13:53 28.10.2023.

...ovo je najveća kriza... no poznat je slijed iste... Jakirević nije slagao ovu ekipu, ako je najveća kriza tada je i najlošija ekipa, pokazao je u Rijeci da ekipu može regenirati i iznova posložiti, i podići na pripadajuću razinu... do zimskog prijelaznog roka treba sve istrpiti, i tada mu dati mandat da sve posloži, otpiše mnoge igrače, dovede pojačanja, neke igrače možda i vratiti, jer neki dobri igrači su proslijeđeni dalje, da bi došli dinamu totalno nepripadajući... ovo je nered koji treba iznov posložiti, ja vjerujem da on to može i zna...

DU
dugiarap
09:03 28.10.2023.

Bišćan je imao i bolju momčad a obojica imaju katastrofalnu upravu, barbi i mumija, užas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije