SPORTSKA INSPEKCIJA:

Dinamo mora raspisati izbore i mijenjati Statut

Mamić Barišić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.03.2014.
u 10:13

U slučaju nepoštovanja odluke iz ovog rješenja sportska inspekcija može kazniti upravu Dinama i zaustaviti redovito poslovanje.

Spremaju li se u Dinamu velike promjene? Sportska inspekcija donijela je odluku u kojoj svi članovi imaju pravo biti birani i birati što prije nije bio slučaj. Doneseno je rješenje prema kojemu predsjednik Mirko Barišić pod hitno mora sazvati Skupštinu kluba koja mora izmijeniti Statut i raspisati izbore, navode u inicijativi Zajedno za Dinamo.

U slučaju nepoštovanja odluke iz ovog rješenja, sportska inspekcija može kazniti upravu Dinama i zaustaviti redovito poslovanje.

Ovim su se povodom oglasili iz inicijative Zajedno za Dinamo.

"Članovi su Dinama, koji su se do sada godinama javljali javnim tijelima s jednostavnim zahtjevom za demokratskim, zakonitim i transparentnim Dinamom, napokon dobili satisfakciju nadležne visoke sportske inspekcije pri MZOS­u.

Inspekcija je usvojila sve argumente članova Dinama, ustanovila da se, citiramo, "Statutom Dinama ne osigurava jednako pravo svim članovima da biraju i budu birani i obaviješteni o radu Kluba" i naložila da prvostupanjska gradska sportska inspekcija naputi trenutačno vodstvo kluba da s time što prije uskladi klupski statut.

Prijatelji, pred nama je jednostavna činjenica; da izbora na kojima će svi članovi Dinama izabrati ljude koji će upravljati klubom može i mora biti u najskorije vrijeme. Dinamo može i mora biti normalan, zakonit i demokratski klub.

Trenutačna uprava kluba, koja je sada i pravno označena kao nelegalna, ima samo jedan zadatak koji se vrlo lako može osigurati bez velikih zavlačenja: izbore za temeljno tijelo upravljanja ­ upravu na čelu s Predsjednikom, što će omogućiti kontinuitet rada kluba. Izbore, na kojima će moći prisustvovati i sudjelovati SVI članovi Dinama koji se za njih prijave.

Sve legende Dinama pozivamo da se jave i daju svoj glas za naš Dinamo, da podmetnu leđa za klub koji im je dao karijeru, onako kako su obični navijači podmetali leđa, iako to nije naš posao. Nakon izbora, polako će se graditi sve potrebno za novi Dinamo, njegove nove institucije, tijela, skupština svih članova, obnavljat će se pokidane veze sa sredinom iz koje je izrastao, navijačima i sponzorima, tako da može živjeti punim plućima na punom Maksimiru.

Budimo svi na visini zadatka, samo Dinamo!", stoji u priopćenju.

>> Gospodo iz Dinama, raspišite izbore!

Komentara 31

MN
Marijan Nikic-Pejic
11:00 07.03.2014.

Sada ce poceti DEMOKRACIJA. Nisam Mamicevac, ali kladimse da ce u roku od dvije godine od DINAMA postati PROBLEMKIND, tj. da ce spasti na prosjacki stap. Tamo gdje nema pravog gazde, tu nema ni napretka niti buducnosti. Tu svi vladajuju a nitko ne odgovara, Pa vidima sta je s HAJDUKOM. Nikad se oporaviti. Daj Boze da nisam u pravu.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
10:56 07.03.2014.

Podrška dečkima iz ZZD u nastojanju da se istjera zlo iz hrvatskog nogometa. Na ovim temama se vidi tko su Dinamovci, a tko su Mamićevci...

Avatar mlijeko
mlijeko
11:06 07.03.2014.

Rješenje Ministarstva SAMO vraća predmet prvostupanjskom tijelu na ponovno postupanje. Gdje novinar u tome rješenju vidi ono što je napisao. Pa prvostupanjsko tijelo može ponovno donijeti isto rješenje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije