NE PUTUJE U MOLDAVIJU

Dinamo potvrdio: Kosovar Kastrati zbog političkih razloga neće igrati protiv Sheriffa

Dinamo i Gorica sastali se u 5. kolu HT Prve lige
Marko Prpic/PIXSELL
15.08.2021.
u 21:55

Igrač Dinama nažalost zbog političkih razloga nije dobio mogućnost doći u priliku realizirati svoje sportske ciljeve, poručuju iz Maksimira

Dinamo je potvrdio da Lirim Kastrati neće protiv Sheriffa u prvoj utakmici playoffa za Ligu prvaka. Dinamovac nije dobio vizu jer Moldavci ne priznaju Kosovo kao samostalnu republiku.

"Ovim putem obavještavamo javnost i navijače o tome da je GNK Dinamo prema Moldaviji prije nekoliko dana uputio zamolbu da moldavska država igraču prve momčadi Dinama Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova, odobri izdavanje vize za ulazak u Moldaviju s ciljem sudjelovanja igrača u utakmici play-offa UEFA Lige prvaka između Sheriffa i Dinama.

Nakon intenzivnih kontakata kluba s Hrvatskim nogometnim savezom i UEFA-om, u nedjelju smo dobili odgovor da moldavska država ne može odobriti ulazak igrača Lirima Kastratija u Moldaviju.

GNK Dinamo izražava žaljenje zbog toga što igrač prve momčadi nije dobio pozitivan odgovor u kontekstu putovanja u Moldaviju kao igrač GNK Dinamo na službenu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka te što angažman HNS-a te UEFA-e kao krovne europske nogometne organizacije također nije rezultirao pozitivnim odgovorom.

Igrač Dinama nažalost zbog političkih razloga nije dobio mogućnost doći u priliku realizirati svoje sportske ciljeve.

Zahvaljujemo Hrvatskom nogometnom savezu, UEFA-i te nogometnom savezu Moldavije na uloženim naporima u rješavanju ovog problema", stoji u priopćenju.

>> Hrvatski nogomet pod povećalom: Razgovarali smo s Josipom Šimunićem, Nenadom Črnkom i Ilijom Lončarevićem

Ključne riječi

Komentara 4

BE
bendzola
17:19 16.08.2021.

Svašta su srbi radili poštenom svijetu kroz zadnja desetljeća... I sve su izgubili... Gdje god vlada primitivni bizantizam, četništvo, genocidi, balkanizam, masovni zločini, prljava politika... sve se to obije o glavu... Pa tako i ovo s Kastratijem - Dinamo će upravo radi nedostatka Kastratija igrati još bolje i još jače da nadomjesti gubitak. Dat će 150% i proći Šerifa. Zato Zvezda nije prošla - a za koga da igra? Za zločince, genocidaše, ratne zločince koji im sjede u parlamentu i vladi???

ML
mladenov
00:53 16.08.2021.

državljanin kosova, čuj to. to su samo puste zelje. nikad Kosovo država. samo Srbija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije