Posljedice derbija

Dinamo traži odgovore od MUP-a te akciju HNS-a zbog Poljuda

Ivan Kos
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
24.10.2017.
u 10:30

U Dinamu se ne žele pomiriti sa svim događanjima u Poljudu. Tako doznajemo da šalju niz pitanja u Ministarstvo unutarnjih poslova vezano uz tu utakmicu i djelovanje policije na stadionu i oko njega

U velikom hrvatskom derbiju Dinamo i Hajduk osvojili su po bod, rasprave o suđenju i dalje traju, analiziraju se potezi igrača, trenera, prekršajni sud mora izreći pravorijek zbog sukoba u svečanoj loži, valjda jedinoj svečanoj loži u našoj ligi u kojoj možete dobiti batina.

U Dinamu se ne žele pomiriti sa svim događanjima u Poljudu. Tako doznajemo da šalju niz pitanja u Ministarstvo unutarnjih poslova vezano uz tu utakmicu i djelovanje policije na stadionu i oko njega. Doznajemo da će poslati pitanje MUP-u što je policija poduzela da utvrdi koliko je pirotehnike uneseno i iskorišteno na stadionu.

Ivan Kos
1/22

Dinamo od MUP-a želi doznati što je poduzeo kako bi utvrdio zašto je organizator prodavao ulaznice bez predviđene personalizacije, pa su, drže u Dinamu, na tribinama bile osobe koje, u skladu sa Zakonom o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, ondje ne bi smjele biti.

Ktome, Dinamo želi od MUP-a odgovor o različitom tretmanu navijača domaće i gostujuće momčadi. Jer, policija je reagirala i ušla u kavez s navijačima Dinama (što je i trebala s obzirom na to da je ispaljena baklja sa te tribine na zapadnu tribinu poljudskog stadiona), ali nije ušla na sjevernu tribinu na kojoj je zapaljeno stotinjak baklja, te je sa te tribine bakljom ozlijeđen vatrogasac.

Navijači Dinama žalili su se na tretman policije prigodom dolaska u Dugopolje, pa Dinamo i o tome šalje pitanje MUP-u.

No, nije MUP jedini kojem Dinamo šalje “pismo”. U Maksimiru planiraju reakciju i prema Hrvatskom nogometnom savezu jer ne žele da se ponavlja da utakmica kasni, da se prekida zbog baklja, ali i postavljaju pitanje sigurnosti u svečanoj loži, pa postavljaju i pitanje o skupljačima lopta koji to nisu korektno radili.

Iako je pomoćni sudac pomogao Dinamu ne označivši zaleđe Soudanija prije pogotka Dinama, ni u Maksimiru nisu sretni suđenjem. Pogotovu jer grubo odgurivanje Kožulja koji je nasrnuo na Soudanija u gužvi potkraj utakmice nije odgovarajuće sankcionirano i pitaju se što bi bilo da je tako nasrnuo Dinamov igrač?

Komentara 8

DU
Deleted user
21:33 24.10.2017.

a da je pošteno sudit

DU
Deleted user
12:44 24.10.2017.

Neš ti dinama, pa koji je on faktor da nešto traži

SS
sokac sa drave
12:36 24.10.2017.

Nikome se tu Dinamo nemoze zaliti jer u tim sluzbama su uhljebljeni i u Zagrebu kamenjarci navijaci Hajduka.Narode sta se zalite zar jos niste progledali mi smo ih spasili od Srba a onda se oni vratili iz München bojni proglasili se "domojubima" zasjeli u sve drzavne sluzbe i okupirali nas.Hrvati mi smo okupirani od onih sto su ih fratri iz islama pokatolicili i to ne tako davno nesto prije sto godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije