Trener Bjelica

Dinamo u posljednjih deset godina nikada nije imao teži ždrijeb

Nenad Bjelica
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
07.08.2018.
u 20:19

Cijela je momčad odigrala odličnu utakmici, borili smo se kao lavovi i zasluženo pobijedili - rekao je Gojak

Dinamo je napravio veliki korak prema završnoj rundi doigravanja za Ligu prvaka. U prvom dvoboju 3. pretkola kvalifikacija za najelitnije europsko klupsko natjecanje plavi su u gostima pobijedili Astanu s 2:0, a strijelci su bili Budimir (39.) i Olmo (85.).

Za sedam dana momčad Nenada Bjelice u Maksimiru igra uzvratnu utakmicu, a prođu li kazahstanskog prvaka, za Ligu prvaka će se boriti s Young Boysima.

Nenad Bjelica
1/21

- U najavi utakmice sam istaknuo da želimo pobijediti. Rekao sam da će ova momčad protiv svakoga gdje god igrala tražiti pobjedu. Želim da moja momčad ima pobjednički mentalitet bez obzira protiv koga igrala - rekao je Nenad Bjelica.

U drugom poluvremenu Dinamo je dominirao terenom, složio je nekoliko sjajnih prilika i još jednim pogotkom potvrdio  pobjedu.

- Igrali smo protiv odlične momčadi koja je imala veliku podršku navijača. Nije nam bilo jednostavno, trebalo nam je malo vremena kako bi se igrači prilagodili na teren. U prvom dijelu je bilo teško i nismo se odmah snašli, ali smo zabili taj gol koji nam je dao mirnoću. Drugi dio smo kontrolirali, imali još tri-četiri prilike, a zabili samo jednom. Zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali drugo poluvrijeme - dodao je Dinamov trener.

Dinamo je u Kazahstanu napravio pola posla, ali Bjelica ne misli da je priča gotovo.

- Ništa još nije gotovo, pred nama je još 90 minuta, moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu, puno raditi i u uzvratu kako bismo prošli u sljedeću rundu natjecanja - rekao je Nenad Bjelica i završio:

- Dinamo u posljednjih deset godina nikada nije imao teži ždrijeb, igrali smo protiv dobro posloženih momčadi, na stadionima s vrućom atmosferom. Mi smo nova momčad, imamo 13 novih igrača, ali unatoč tome uspješno koračamo Europom. Dinamo prošlih godina već od 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka nije dobivao tako zahtjevne suparnike.

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

Amer Gojak dobro je igrao na sredini terena.

- Cijela je momčad odigrala odličnu utakmici, borili smo se kao lavovi i zasluženo pobijedili. No, ovo je tek prvo poluvrijeme. Umjetna trava? Ne znam, meni nije ona predstavljala problem, ja sam kao kadet Željezničara puno utakmica igrao na takvoj podlozi. Odradili smo velik dio posla ovdje u Kazahstanu, ali nema opuštanja. U uzvratu ćemo krenuti kao da je 0:0 - rekao je Gojak.

Komentara 10

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
20:33 07.08.2018.

Bravo Bjelica Bravo Dinamo Bravo Hrvatska Bravo Dečki Bravo Vatreni Bravo Hns Bravo Hrvatski Nogomet !!!!

ED
europski dinamo
20:26 07.08.2018.

Samo vi podcjenjujete Europski Dinamo sa ozbiljnim trenerom i molitvom iz Međugorja. Čeka nas lijepa jesen. Ajmoooooooo

ED
europski dinamo
20:30 07.08.2018.

Samo vi podcjenjujete Europski Dinamo sa ozbiljnim trenerom i molitvom iz Međugorja. Čeka nas lijepa jesen. Ajmooooooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije