OLAKŠANJE

Dinamo više nije najgori klub Lige prvaka, sada je to BATE Borisov

Dinamo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
11.12.2014.
u 09:26

Modri su sad "samo" najgora momčad Europske lige, ali protiv Celtica mogu popraviti dojam.

Zagrebački Dinamo je porazom protiv rumunjske Astre postao najgora momčad u povijesti Europske lige, ali pozitivna je stvar što barem više nije najgora momčad Lige prvaka – to je po novome bjeloruski BATE!

Modri su prije tri godine u Ligi prvaka izgubili svih šest utakmica, a Real Madrid, Ajax i Lyon zabili su im 22 pogotka. Pritom je zagrebačka ekipa zabila tri. BATE Borisov primio ih je 24 u skupini s Portom, Šahtarom i Athleticom, a zabio samo dva. No ipak su zabilježili jednu pobjedu i osvojili tri boda.

I dok je za rušenje Dinamova neslavnog rekorda trebalo tri godine u Ligi prvaka, vidjet ćemo koliko će trebati u Europskoj ligi jer, dok je Liga prvaka sve očitije podijeljena na jake i slabe, Europska liga ipak je više izjednačena i treba se iznimno potruditi. Naime, hrvatski prvak zabilježio je 16 poraza u tom natjecanju, a to nikome prije nije uspjelo.

No Dinamo se ipak može pohvaliti da od 2007. godine igra u kontinuitetu u skupinama jednog od dva europska klupska nogometna natjecanja, a to nije uspjelo ni velikanima kao što su  Manchester United, Napoli, Liverpool, Milan, Borussia, Atletico Madrid... Šteta što na tome nisu nešto izgradili nego ili stagniraju ili tonu sve niže. Stoga je i to razlog za pobjedu protiv Celtica, da se popravi dojam.

>> Dinamo postao najgora momčad EL-a, ništa od drugog predstavnika u LP-u

Komentara 21

Avatar cluesblues
cluesblues
10:19 11.12.2014.

koja je to uvijek ista strategija piskarala pred svaku euro tekmu dinama - i kaj zanci "najgori"? - najgori su oni koji svake godine pokusavaju proci predkvalifikacije ali nikad ne uspiju proc niti 3. predkolo - ti klubovi su definitvno dno europskog nogometa u koje dinamo odavno ne spada, a ovakve "statistike" ko je "najgori" vode ljubomorni i zlonamjerni novinari da mogu pisat svoje jeftine pamflete pred dinamove euro utakmice, i te su "statistike" relativne jer ima puno klubova koji jedne sezone naprave neki rezultat u grupi a onda se 5 iducih sezona niti ne plasiraju u euro-natjecanja…. ono kaj je puno vaznije je kaj smo mi navijaci razocarani zbog losih nastupa u kojima dinamo podbaci kad je najbitnije, i to ne zbog tog famoznog proljeca, jer te dodatne 2 tekme u proljece nisu nis posebno, nego zbog propustenih bodova i prave igre u bitnim tekmama…u zadnjih 9 godina je bilo i jakih nepobjedivih protivnika i neprolaznih grupa, ali i onih slabih koje se moralo pobijedit i grupa koje se moglo proci, a najveci razlog kaj to nije uspjelo je struka ali i ponesto nesrece (recimo za vrijeme vahe)…sad dinamo konacno ima ekipu koja je sposobna za neki iskorak, ali nema adekvatnu struku, trenera koji ce to poslozit i zato se dogadjaju astre i red bulli…to je ono kaj zalosti a ne glupe statistike "najgori ovo i ono"…to sam sluzi da zabavlja one koji niti ne uspiju proci predkola...

D2
Dubravko_23
10:12 11.12.2014.

Osim toga, lošiji su i Levski i Spartak Moskva.

D2
Dubravko_23
10:05 11.12.2014.

Ako se ne varam, a to je lako provjerljivo, Dinamo nije ni bio najgora momčad lige prvaka, već je to bio Andrelecht.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije