LIGA PRVAKA

Dinamov HNL krvnik najavio novi europski ispit plavih: Evo kako vidi šanse Zagrepčana

20.07.2021.
u 16:21

– Igrao sam protiv Omonije prije oko godinu dana i dobili smo ih, riječ je o dobroj momčadi koja ima dobrog trenera, ali mogu reći da Dinamo ima i bolju momčad i boljeg trenera, bolji stožer

Dinamo se opekao u domaćem prvenstvu nakon što je uspješno apsolvirao islandski Valur u prvom pretkolu Lige prvaka (iako baš i nije oduševio) i na startu naše nogometne lige izgubio je u Maksimiru s 0:2 od Slavena Belupa. Neugodan je to poraz za plave prije novog europskog ispita, jer već danas ih u drugom pretkolu Lige prvaka čeka domaći sraz s ciparskom Omonijom.

Trener momčadi iz Koprivnice Dean Klafurić nakon te pobjede nije puno likovao iako je to bila doista velika pobjeda, pogotovu uz činjenicu da 17 godina Slaven Belupo nije pobijedio u Maksimiru te da je to bio prvi poraz Dinama na otvaranju HNL-a, nakon 25 pobjeda i pet remija.

– Naravno da je lijepo nakon takve pobjede nad Dinamom, ali idemo dalje polako – mirno će tvorac te pobjede trener Slavena Belupa Dean Klafurić.

Pobijedio je Omoniju

Nije želio puno govoriti o Dinamu, koji je u tom susretu igrao s poprilično “šarenim” sastavom, što se nije pokazalo dobitnim receptom, ali Koprivničani su to znalački iskoristili pa je Klafurić ostao više fokusiran na svoju momčad.

– Mene veseli naš učinak, ali još i više što smo imali mogućnost dati priliku našim igračima koji su zapravo debitanti, to je za njih velika vrijednost, ali i za sve nas u klubu. Iskoristili smo svoje prilike, ali ne bih želio puno o Dinamu, pa ja sam u Dinamu zapravo odrastao, radio sam sa sadašnjim stožerom Dinama. I bio sam prije te utakmice fokusiran na nas, a ne na Dinamo – kaže Klafurić.

Današnji trener Slavena Belupa bio je trener i na Cipru, vodio je svoju momčad protiv Omonije, koja dolazi u Maksimir na prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka, i pobijedio je. Stoga je idealan sugovornik koji može povući paralelu između ciparskog i hrvatskog prvaka prije njihova današnjeg sraza u Maksimiru.

– Igrao sam protiv Omonije prije oko godinu dana i dobili smo ih, riječ je o dobroj momčadi koja ima dobrog trenera, ali mogu reći da Dinamo ima i bolju momčad i boljeg trenera, bolji stožer. Iako je trener Berg dobar, s bogatom igračkom karijerom u Manchester Unitedu, stožer Dinama je odličan. Siguran sam da su u Maksimiru već sve analizirali i da će se dobro pripremiti za neugodnu Omoniju – kaže Klafurić.

Vidjet ćemo kako će Omonia izgledati u Zagrebu, no dosad nisu puno odstupali od svog standardnog sustava.

– Ciprani igraju klasičnih 4-4-2, ali vjerujem da će Dinamo i njegovi analitičari naći pravo rješenje za utakmicu u utorak protiv, ponavljam, dobre momčadi Omonije.

Ono što svi spominju nije problem prve utakmice u Maksimiru, nego uzvrata na Cipru. Ne zbog kvalitete suparnika, nego zbog vremenskih uvjeta. Danijel Pranjić i Gordon Schildenfeld, naši bivši reprezentativci, upozoravaju na veliku vrućinu i još teže podnošljivu sparinu koja Dinamo čeka u uzvratu. Stoga, bilo bi jako važno ostvariti jako dobar rezultat u prvoj utakmici pa lakše otputovati na Cipar, jer tamo će se teško disati, a još će biti teže igrati, tim prije jer se igra u 17 sati po njihovu vremenu, dakle, po najvećoj sparini u kotlini u kojoj zrak baš i ne cirkulira. Kažu mnogi da su ciparske momčadi baš zato bile neugodne i drugim suparnicima koji su dolazili tamo na gostovanja.

Nije sparina presudna

– Tamo su sparina i vrućina doista svima problem i nije se lako tome prilagoditi. No imali smo mi i ovdje u Hrvatskoj toplinski val, bilo je strašno vruće i igrači Dinama, vjerujem, tome će se prilagoditi. Ne očekujem da će Dinamo zbog toga biti u problemu, važnije to što mislim da Dinamo ima bolju momčad od Omonije, a isto tako ima i boljeg trenera od trenera Omonije, koji je stvarno dobar, ali dobro poznajem stručni stožer Dinama i mogu reći da je bolji od onoga koji ima Omonia – zaključio je Klafurić, koji je s većinom iz stručnog stožera Dinama dugo radio, bio je jedan od pomoćnika Zorana Mamića i u Dinamu pa i u Al-Nasru, Al-Ainu i doista ih dobro poznaje, a puno je radio i s Damirom Krznarom. A trenera Omonije, 51-godišnjeg Norvežanina Heninga Berga upoznao je kao suparnika dok je na Cipru vodio Ethnikos, gdje je bio glavni trener i vodio momčad od siječnja do listopada 2020. godine.

VIDEO: Ministrica Brnjac o turističkoj sezoni

Ključne riječi

Komentara 4

ST
stefj
16:57 20.07.2021.

Eh da, kada s Krznarom moramo strahovati protiv bilo koga... Prošle godine ne bi bilo problema, no ove, makar je ista ekipa, može biti svašta... Prošla tekma je poprilično toga razjasnila, od loše pripreme, lošeg odabira igrača, do potpuno nerezonskih izmjena, panike, bezidejnosti... Staviti 3 napadača, pa možda neki pogodi, niti nije moglo drugačije završiti. Nadamo se ozbiljnijem pristupu i malo promišljanja ili je stvarno panika i treba hitno mijenjati trenera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije