Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinala doigravanja

Dinamovci pregazili cedevitaše, a Zabočani izborili majstoricu i pjevali Ciboni: "Kaj nam pak moreju"

06.05.2024.
u 22:45

Tek će majstorice koje će se igrati u četvrtak dati polufinalne suparnike Zadra i Splita koji su pak dobili na vremenu za dodatno punjenje već pomalo ispražnjenih rezervoara energije

Košarkaši Zadra i Splita, najjači sastavi Favbet Premijer lige, morat će pričekati još nekoliko dana kako bi saznali s kim će igrati u polufinalu doigravanja za prvaka Hrvatske. U oba četvrtfinala, koja su su Zadrani i Splićani, sa zanimanjem pratili, završila su tako da će se igrati majstorica.

Uz popevku "Zagorci smo, ljudi pravi, kaj nam pak moreju...", Zabok je na svom parketu pobijedio Cibonu (73:70), a Dinamo je pregazio Cedevitu Junior (102:71) pa će se o dva preostala putnika u polufinale odlučivati u četvrtak.

Kako se i očekivalo, Zabok je na svom parketu odigrao puno bolje nego u prvom, gostujućem, dvoboju ove četvrtfinalne serije. Doduše, imala je Cibona priliku završiti sve dvokorakom no vukovi su odigrali "bezubu" završnicu i nitko od premorena četiri seniora (Aranitović 15, Majcunić 15, Radovčić 15, Perasović 12) nije uspio biti igračem prevage.

Dvije minute i 20 sekundi prije kraja, Zagrepčani su imali Kod 64:60 i loptu no tada je nedovoljno oporavljeni Radovčić napravio korake i od tog časa gosti više ništa nisu uspjeli obraniti. Savić (15 koševa) je zabio tricu preko ruke i dvicu iz prodora a Amerikanac Neal (22 koša) je isprobijao prednju crtu obrane cibosa pa će Zabočani u četvrtak imati priliku za povijesni prolaz u polufinale doigravanja.

A za tu priliku trener Ivan Tomas, najzaslužniji za ovosezonske domete jedinog zagorskog premijerligaša, zacijelo će se dobro pripremiti. Uostalom, bila je ovo već treće ovosezonska pobjeda Zabočana nad, u domaćem prvenstvu, desetkovanom Cibonom pa nije nemoguća i četvrta.

Zanimljivo će biti i u trećoj utakmici Cedevite Junior i Dinama. Ništa od onoga što su dobro radili u prvoj utakmici cedevitaši nisu ponovili u drugoj. U ovoj utakmici momčad koja je dobila prvu utakmicu nije se pojavila s istim gardom. U prvoj i trećoj četvrtini njihova obrana je bila porozna, primila je 33 i 30 koševa, a napad nije bio toliko raskošan da b i to mogao nadoknaditi.

Potaknuti navijanjem Bad Blue Boysa dinamovci su ovaj put odigrali žustrije i čvršće i nisu dozvolili mlađim cedevitašima da ih pretrče. Trener Josip Sesar očito je dobro pripremio drugu utakmicu pa će veliki gradski rivali o polufinalnom suparniku Zadra odlučivati u majstorici. A Cedevitin trener Damir Mulaomerović morat će sa svojim timom ozbiljno porazgovarati.

Premda dobrano "zakrpan", kapetansku utakmicu je odigrao Hrvoje Garafolić (18 koševa), jako dobar je bio Mislav Brzoja (20 koševa, 5 asista) a imali su dinamovci još trojicu dvoznamenkastih, krilo Vučića (14), razigravača Mikšića (12 koševa, 6 asista) i centra Kraljevića (10 koševa, 7 skokova, 3 blokade), igrača prevage u reketu, koji je prvu utakmicu presjedio. Kod cedevitaša jedini dvoznamenkasti igrač bio je krilni-centar Ivan Karačić (12 koševa, 2 blokade).


 


 


 


 


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije