Cedevita protiv Olympiakosa

"Djeca Pireja" u Zagrebu bez tri najbolja igrača

Cedevita - Laboral
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
19.11.2015.
u 15:39

Atenjani će u Zagrebu igrati bez Spanoulisa, Printezisa i Younga

Ovu smo najavu velike utakmice za Cedevitu htjeli započeti s pozivom publici da dođe vidjeti uživo maestralnog razigravača Olympiakosa Vasilisa Spanoulisa (33), u njegovu možda i posljednjem nastupu u Zagrebu. Doduše, igrao je "Kill Bill" podno Sljemena i prije dva i pol mjeseca kada je na Eurobasketu presudio reprezentaciji Hrvatske pa je ovo trebala biti neka prilika za uzvrat.

Mršiću priprema pala u vodu

Na sreću košarkaša Cedevite, Spanoulisa večeras (19 sati) u Draženovoj dvorani neće biti. Ozljeda aduktora prisilila je trenera Sfairopoulosa da svog najboljeg igrača ostavi u Ateni, a protiv hrvatskog prvaka neće zaigrati ni drugi najbolji Olympiakosov igrač Printezis koji ima problema s leđima. I treća olakotna okolnost za cedevitaše jest ta što igrati neće ni Patrick Young, 209 cm visoki američki razarač u reketu, najbolji igrač prve utakmice (61:76 na Kreti) kojeg neće biti do kraja sezone. Dakle, za Zagrepčane su to sada posve nove okolnosti, a pogotovo za njihova trenera Mršića kojemu je dobar dio pripreme pao u vodu.

– Moramo sada napraviti preinake u našoj pripremi. Istina je, sada se ne moramo toliko bojati Spanulisove igre dva na dva, ali ni Printezisove igre leđima u reketu s kojom smo imali velikih problema i morali smo ga udvajati. Po meni je Printezisov izostanak puno bitniji za njih nego Spanulisov jer njega mogu nadoknaditi s nizom odličnih vanjskih igrača kao što su Hackett, Mantzaris, Lojeski i Strawberry, a umjesto Printezisa igrat će Papapetrou.

Premda je izostanak trojice najboljih igrača vodeće momčadi skupine dobra vijest za domaćina, Mršić se time puno ne zanosi:

– To je ipak aktualni euroligaški doprvak, klub koji je u posljednje četiri godine igrao u tri finala Eurolige i osvojio dva naslova prvaka Europe. Osim toga, puno je tu još jako dobrih igrača koji će objeručke zgrabiti priliku za veću minutažu no dosad.

Može li kod igrača doći do osjećaja olakšanja koje bi moglo odvesti do podsvjesnog opuštanja?

– Reći ću svojim igračima neka se samo prisjete u kakvom smo mi stanju otišli u Istanbul i što smo tamo napravili, a pobijedili smo Efes. To što im ne igraju najbolji igrači za moje igrače mora biti samo motiv više. Ako bude drugačije, onda ćemo pljunuti na ovo što smo dosad dobro napravili.

U tu svrhu prisjetio se Veljko svojih igračkih dana iz Cibone.

– Tada smo se poveselili kada za Kinder nije igrao Danilović, ali smo baš tad izgubili, dvaput smo ih dobili upravo s Danilovićem.

Bažda se sjetio Kazanja

I Cedevita u svojoj povijesti ima takvih primjera, a njih se prisjetila klupska legenda Marino Baždarić, danas koordinator rada s mlađim uzrastima:

– Sjećam se da smo jednom, nakon problema s čarterom, u daleki Kazanj došli ujutro, na dan utakmice i pobijedili smo, i to bez Drapera. Slično je bilo i lani u Zaragozi, kamo smo otputovali bez dvojice razigravača, Nolana Smitha i Ante Delaša, i također dobili utakmicu. U polufinalu Ćosićeva kupa izgubili smo od Zadra koji je došao sa samo pet ozbiljnih igrača jer smo mi već mislili na finale.

>>Cibona pobijedila Benficu, protiv Antwerpa za prvo mjesto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije