NACIONAL

Đolo se pojačava, cijena nije važna

16.11.2008.
u 15:48

Puno je energije potrošio Mladen Perica. Izbornik mlade hrvatske malonogometne reprezentacije i trener Mejaša sve je svoje emocije unio u derbi s Nacionalom. No, niti to nije pomoglo. Perica je svom pomoćniku u reprezentaciji i treneru Nacionala Marinku Mavroviću morao čestitati na pobjedi 3:2.

Pobjeda donijela mir
Slavlje u derbiju opet je donijelo mir u Nacionalovu svlačionicu nakon što su se igrači potpuno emotivno ispraznili u Ligi prvaka. Predsjednik Nacionala Ivica Đolo danima poslije utakmice s moskovskim Dinamom zaneseno govori:

- Želim da moja momčad igra kao Moskovljani, to je model kojemu težim. Zato ću za sljedeću sezonu dovesti pet velikih europskih igrača. Cijena nije važna - ističe Đolo.

A dečki iz Nacionala očito su bili inspirirani iskustvima iz Lige prvaka. “Španjolka” je išla nekako brže i preciznije.

- Morate nešto pokupiti iz tih velikih utakmica. Liga prvaka natjera vas da počnete drugačije razmišljati i da ubrzate igru. No, unatoč važnoj pobjedi, zadovoljan sam samo prvim poluvremenom - istaknuo je Marinko Mavrović i nastavio:

- Pribojavao sam se utakmice s Mejašima, jer je Perica proteklih sezona često otimao bodove na najtežim gostovanjima, a mi smo bili poprilično umorni. No, ovaj put, nasreću, nije uspio.

Kako vam se čini model predsjednika Ivice Đole?

- Pojačanja koja bi možda došla u klub trebaju biti dokazana europska malonogometna imena i, još važnije, moraju to biti mladi igrači. No, gledajući dugoročnije, neophodno je osnovati malonogometnu školu. Podučavati klince koji bi s 18 godina bili formirani igrači. To je jedini put da stanemo uz rame najjačim malonogometnim sredinama - kaže Mavrović.

Suton odlučio
Odigrano je šest kola, Nacional je na vrhu s tri boda prednosti pred drugoplasiranim Brodosplitom. Tko su vam najozbiljniji protukandidati za naslov prvaka?

- Osim Brodosplita, istaknuo bih vrlo dobar Potpićan i, naravno, Mejaše. No, niti Inero i Vrgorac nisu bez izgleda.

U kategoriju igrača koji bi, sudeći po viđenom u derbiju, mogli biti budućnost momčadi svakako je i mladi Josip Suton (19), strijelac trećeg Nacionalova pogotka.

- Odličan je to mladi igrač na kojega računamo. Potencijal je pokazao odmah u derbiju.

A Perica je u Zagreb došao s oslabljenom momčadi. Krešimir Čubelić imao je problema s bolnim leđima i, kako je kazao Perica, došao je samo zaplašiti protivnika

- Osim Čubelića, nedostajali su nam Branko Jakić i Matija Simunić. To su naši glavni igrači. No, zadovoljan sam igrom i zaista ne mogu ništa prigovoriti svojim igračima. Bilo je teško očekivati da možemo pobijediti Nacional, iako ne bi bilo nezasluženo da smo osvojili bod. Na stalne probleme s dvoranom i netreniranjem nadovezale su se ozljede. S tim igračima to je maksimum - kazao je Perica.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije