predrag šuput

Do 18. godine radio težačke poslove, sa 35 uzdanica u Euroligi

'06.10.2012., Split - Dvorana Gripe, 3. kolo ABA lige, KK Split - KK Cedevita.  Predrag Suput.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
16.10.2012.
u 09:40

Teška odluka
: Iz Like sam u Srbiju otišao 1995., a majka mi danas živi u Korenici

Kad se pronio glas da Predrag Šuput dolazi u Cedevitu, skeptika nije bilo malo. Jednima su smetale njegove godine (35), drugima to što nema definiranu poziciju, a treći su prigovarali zbog podrijetla. No, utakmica s Crvenom zvezdom u kojoj je bio najbolji pojedinac pokazala je da je dobar igrač.

– Profesionalno sam košarku počeo igrati sa 18 godina, pa sam valjda zbog toga produžio karijeru.

Domovnicu ima od 1998.

Kako je igrač sa šireg popisa srpske reprezentacije dospio u redove Cedevite?

– Igrao sam pet godina u Bambergu i kada mi je istekao ugovor, za to je doznao Matej Mamić preko Ivana Pavića, koji radi u Bambergu i koji je Mamiću, čini mi se, neki daljnji rod. Mamiću se ideja svidjela, ali samo ako mogu igrati s hrvatskim papirima, što za mene nije bio problem jer sam rođen u Gospiću. Ja sam domovnicu u Gospiću izvadio još 1998., a nedavno sam dobio i putovnicu.

Premda će neki reći da je za trojku spor, a za četvorku prenizak, Šuput se dobro snalazi na obje pozicije.

– U Partizanu sam igrao trojku, a u Bambergu četvorku. Zahvaljujući snazi u reketu mogu čuvati bilo koga.

A snažan je jer je Ličanin. Je li uvijek bio "mrga"?

– Dakako da nisam, no ima nešto u tom ličkom zraku. Onaj koji dođe sa sela treba raditi manje na snazi nego gradska djeca. Uostalom, ja sam radio sve seoske poslove. Čim sam mogao primiti vile u ruke, prešao sam s čuvanja krava na kosidbu i kupljenje sijena i na druge težačke poslove.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jolly
10:21 16.10.2012.

Baš je protiv Žalgirisa pokazao, kakvo je pojačanje za euroligu. ha ha ha Zamjerke s početla teksta i dalje ostaju. Posebno ona za godine. Za euroligu je prespor i uvjek je bolje trpiti greške mladog igrača (Buva npr), nego forsiratii ovoga koji je došao samo uzeti lovu.

Avatar comandante
comandante
17:07 16.10.2012.

Odlican igrac i dobar momak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije