MLADI TALENT

Dobar posao Dalića: Prvotimac najvećeg iznenađenja HNL-a potpisao novi ugovor

Varaždin i Osijek sastali se u 14. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
24.10.2022.
u 17:30

Nakon sjajnog slavlja nad Osijekom, varaždinski klub pohvalio se produljenjem suradnje.

Nogometaši iz baroknog grada igraju iznad svih očekivanja. Nanizali su nekoliko utakmica bez slavlja, ali prolazak u Kupu i visoka pobjeda nad Osijekom (4:1) potvrdili su kako rezultati Varaždina s početka sezone nipošto nisu slučajnost.

Treba priznati – direktor Toni Dalić povukao je dobar potez kada se na koncu pretprošle sezone prilikom ispadanja u niži rang odlučio i uspio zadržati okosnicu ekipe koja danas drži četvrto mjesto ljestvice SuperSport HNL-a.

Ostao je Igor Postonjski, pravi vođa Varaždinaca, ostao je Ivan Posavec, najbolji igrač proteklog ligaškog vikenda, a ostao je i mladi albanski reprezentativac, koji je upravo potpisao novi ugovor s klubom.

Jorgo Pëllumbi (22), doduše, proveo je drugi dio prošle sezone na posudbi u Kukësiju u rodnoj zemlji, ali nije bilo govora o transferu. Stoper se sada produženjem suradnje vezao za Varaždin do kraja sezone 2023./24. Mladi albanski reprezentativac prvo je igrao za Skënderbeu, svoj matični klub, a na sjever Hrvatske stigao prije godinu i pol, u rujnu 2020.

Danas može biti zadovoljan svojom ulogom na Gradskom stadionu Anđelko Herjavec. Prvotimac, možemo reći, jer Pëllumbi je startao u osam od devet prvih utakmica nove sezone; preostalu je propustio zbog žutih kartona.

Nekoliko susreta potom nije igrao da bi se prvenstvenim obvezama vratio u trijumfu nad Osijekom, kada je ušao s klupe za posljednju trećinu dvoboja. Pëllumbi, član albanske U-21 reprezentacije za koju je skupio 15 nastupa, prema Transfermarktu vrijedi 300 tisuća eura.

Standings provided by Sofascore

>> Arijan Ademi danas će protiv Milana na San Siru ostvariti svoj stoti europski nastup za plave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije