Vujčić domaćin Cedeviti

'Dobro da se Ukić vratio, njegovo je iskustvo neprocjenjivo'

31.10.2014., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Euroliga, 03. kolo, KK Cedevita - PBK CSKA Moskva. Kyle Hinse, Demetris Nichols. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
06.11.2014.
u 09:05

Nokia Arena: Dvorana je uvijek rasprodana bez obzira na to igra li Makabi protiv CSKA, Barcelone ili Cedevite.

Nikola Vujčić već je drugu sezonu sportski direktor Makabija, aktualnih prvaka Europe koji će večeras (20 sati po hrvatskom vremenu, ugostiti Cedevitu). Vujčić je šest sezona igrao za Makabi, a bio je prvi europski košarkaš koji je ostvario triple-double u Euroligi. Bilo je to 3. studenoga 2005. godine, u utakmici protiv Prokoma, kada je imao 11 koševa, 12 skokova i 11 asistencija.

Minus 30 protiv Hapoela

- Ne bježimo od uloge favorita u večerašnjoj utakmici, ali moramo biti oprezni jer Cedevita nije bezazlena momčad. Mi imamo sasvim novu momčad u odnosu na onu koja je lani osvojila Euroligu. Nema više trenera Davida Blatta, nema MVP-a završnog turnira, Tyrese Ricea, a iz kluba su otišli još Ricky Hickmann, Joe Ingles, David Blu i Andrija Žižić - istaknuo je Vujčić.

U Euroligi Makabi u tri utakmice ima dvije pobjede i jedan poraz, od CSKA.

- Naše su ambicije svake godine ulazak na završni turnir Eurolige. Zasad nam u Euroligi ide dobro, ali smo se malo spotaknuli u domaćem prvenstvu. Nakon sjajne igre i pobjede od 20 razlike u Berlinu, igrali smo u domaćem prvenstvu i izgubili od Hapoela iz Jeruzalema s čak 30 razlike (op.p., 63:93). Baš zbog tog poraza moramo večeras biti jako, jako oprezni. Igramo promjenjivo, što je i razumljivo jer se još uigravamo, puno je novih igrača došlo - rekao je Vujčić.

Kaže da se ovako uvjerljiv poraz u domaćem prvenstvu može nadoknaditi.

- Novi je sustav natjecanja, imamo puno više utakmica nego prije tako da se ovakvi kiksevi mogu lako nadoknaditi - rekao je Vujčić.

Jeste li gledali Cedevitu ove sezone?

- Naravno. Pohvaliti treba to što u klubu igraju uglavnom domaći igrači. Rijetko se s time susrećemo u Euroligi, s momčadima koji nemaju bar jednog Amerikanca. Dobro je da se Ukić vratio u domaću košarku, Cedevita je njegovim dolaskom puno dobila. Njegovo je iskustvo neprocjenjivo. Samo, čujem da ima problema s ozljedama - rekao je Vujčić.

Ima li izostanaka u Makabiju?

- Upitan je tek nastup Yogev Ohayona - istaknuo je Vujčić.

Hoće li Nokia arena biti puna?

- To nije upitno. Za sve utakmice u Euroligi ulaznice su već rasprodane - zaključio je Vujčić.

Posljednji put ova dva kluba igrala su na završnom turniru ABA lige u Tel Avivu 2012. godine. Makabi je pobijedio sa 87:77. A posljednji hrvatski klub koji je slavio u Tel Avivu bila je Cibona, koja je 1992. slavila sa 110:89.

>> Pilepić: Moramo odigrati kao protiv CSKA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije