VELIKI USPJEH

Dodigu jubilarni 20. naslov, s Krajičekom osvojio Rotterdam

Tokio: Marin Čilić i Ivan Dodig izborili finale muških parova
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
19.02.2023.
u 16:00

Dodig ostaje na 10. mjestu u poretku igrača parova, ali su on i Krajiček u utrci za ovogodišnji Masters sada šesta kombinacija svijeta. Osim toga, u Rotterdamu će podijeliti i bogat nagradni kolač - zajedno su zaradili 127.440 eura.

Nakon što mu je to pošlo za rukom sa Španjolcem Marcelom Granollersom 2017. godine, Ivan Dodig je još jednom osvojio ATP 500 turnir u Rotterdamu, ovaj put s Amerikancem Austinom Krajičekom. Njih dvojica su u nedjeljnom finalu, nakon velike borbe, pobijedili indijsko-australsku kombinaciju Bopanna/Ebden sa 7:6 (5), 2:6, 12:10.

Prvi je set odlučen u tie-breaku, iako je Dodig prije toga servirao za set, ali suparnici su uspjeli doći do poravnanja na 6:6 u gemovima. Nakon što su izgubili drugi set, Hrvat i Amerikanac imali su u produljenom tie-breaku dovoljno strpljivosti, usredotočenosti i upornosti da na kraju izađu kao pobjednici. Na 9:8 propustili su prvu meč-loptu, ali pri vodstvu od 11:10 iskoristili su drugu nakon odličnog Dodigova reterna.

Ivanu je to jubilarni 20. naslov u konkurenciji parova (jedan ima i u singlu), a Krajičeku i njemu četvrti osvojeni turnir od kad igraju zajedno (lani su osvojili Lyon, Napulj i Basel), u drugom ovogodišnjem finalu. Dodig ostaje na 10. mjestu u poretku igrača parova, ali su on i Krajiček u utrci za ovogodišnji Masters sada šesta kombinacija svijeta. Osim toga, u Rotterdamu će podijeliti i bogat nagradni kolač - zajedno su zaradili 127.440 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije