PRIJE ČETIRI GODINE

Đoković izjavio da navija za Hrvatsku pa je nastao kaos: Otac ga morao braniti u javnosti

Foto: Novak Đoković Instagram
1/6
12.12.2022.
u 19:06

'To je kućni odgoj. Nema uspješnog društva bez uspješne obitelji. Uništili su nam obitelj i zato nam se puno loših stvari događa. Pa u čemu je problem što je on navijao za Hrvatsku?' pitao se otac Srđan

Srpski tenisač Novak Đoković prije četiri godine je otkrio da je navijao za Hrvatsku na svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje smo osvojili srebro, a mnogi su ga zbog toga kritizirali. Nije tajna da je Đoković u odličnim odnosima s brojnim hrvatskim nogometašima, čak se i fotografirao s Modrićem, Kovačićem, Rakitićem i Perišićem, zbog čega je čak morao javno 'braniti' svoj stav, odnosno objašnjavati ljutitoj srpskoj javnosti zašto navija za našu reprezentaciju.

>> Argentinci 300 milijuna eura skuplji od vatrenih, naš najskuplji igrač je Joško Gvardiol

- Prije svega, o Luki Modriću mislim sve najbolje. Iz srca sam navijao za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Znam da su ratne rane mnogima još svježe. Ali sport se mora držati podalje od politike. Oni su nam prvi susjedi, i Hrvatska i Srbija i BiH i Makedonija, i nekako ih gledam kao svoje - izjavio je Đoković prije četiri godine. 

Zbog njegove podrške Hrvatskoj prije četiri godine morao je čak reagirati i tenisačev otac Srđan, koji ga je javno obranio u emisiji 'Upitnik' obrazloživši njegov stav koji se mnogima nije svidio.

- To je kućni odgoj. Nema uspješnog društva bez uspješne obitelji. Uništili su nam obitelj i zato nam se puno loših stvari događa. Pa u čemu je problem što je on navijao za Hrvatsku? Pa oni su nam susjedi. Oni su njegovi prijatelji , oni nogometaši 'kockastih'.Navijao je za svoje prijatelje.Moramo više prestati s tim obračunima.Sjećate se kad su bile poplave u Srbiji,Bosni i Hrvatskoj prije par godina,on nije samo pomoći svojoj domovini, ali i drugim dvjema. To je za njega, bila je i ostala jedna država i jedan narod. Mi se drugačije ne možemo ponašati  - rekao je Srđan Đoković, dodavši kako zbog toga stranci u cijelom svijetu poštuju i cijene Novaka.

Đoković se još nije izjasnio za koga će navijati u Kataru poslije ispadanja Srbije, ali sasvim sigurno najviše simpatizira vatrene.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 32

BE
Berri
22:22 12.12.2022.

Naši nogometaši respektiraju Đokovića, on respektira njih. Đoković voli svoju domovinu, ali nema problema kad pohvali igrače druge države, kao što i naši igrači nisu manje hrvatski domoljubi, ako iskažu respect prema vrhunskom tenisaču iz Srbije.

Avatar Svrab
Svrab
22:00 12.12.2022.

Kako da ne navija za Hrvatsku kad ima Hrvatsko porijeklo

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
19:52 12.12.2022.

Nije krv voda ..haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije