BEZ TROFEJA

Đokoviću se ovo nije dogodilo već 18 godina! Ova bi sezona mogla promijeniti svijet tenisa

Wimbledon
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/4
16.07.2024.
u 09:03

Tijekom svoje karijere Đoković je osvojio 98 titula, a drži rekorde u broju osvojenih Grand Slamova s 24 trofeja i turnira Masters 1000 serije s 40 trofeja. Međutim, ove godine u svoju vitrinu nije još spremio niti jedan

Najtrofejniji tenisač u povijesti tog sporta, Novak Đoković (37), mogao bi ove sezone gledati rasplet kakav je donedavno bio gotovo nezamisliv. Naime, otkako je 2006. godine osvojio svoju prvu titulu na turniru u Amersfoortu, a zatim se brzo probio u redove najboljih 20 tenisača svijeta, nije mu se dogodilo da u sezoni nije osvojio niti jedan turnir. Upravo mu takav ishod prijeti u ovoj sezoni.

Novak Đoković je trenutačno drugi na ljestvici najboljih tenisača na svijetu. Ispred njega se nalazi 15 godina mlađi Talijan Jannik Sinner. Iza njega se smjestio 16 godina mlađi Španjolac Carlos Alcaraz koji ga je u nedjelju spriječio u osvajanju još jednog Wimbledona. Mladi Španjolac je tako rezultatom 6:2, 6:2, 7:6 (7:4) došao do svog drugog engleskog naslova i time ponovio svoj uspjeh od prošle sezone kada smo u finalu najprestižnijeg teniskog turnira imali prilike gledati identičan rasplet.

GALERIJA  Pogledajte kako Luka Modrić sa suprugom gleda spektakl u Wimbledonu

Wimbledon
1/9

Da je uspio u svome naumu. Đokoviću bi ovo bio osmi osvojeni Wimbledon i 25. Grand Slam titula u karijeri. Tako će srpski tenisač morati tražiti svoju novu priliku, a prvi sljedeći turnir je onaj olimpijski u Parizu. Početak je na rasporedu 27. srpnja, a igrat će se do 4. kolovoza.

Tijekom svoje karijere Đoković je osvojio 98 titula, a drži rekorde u broju osvojenih Grand Slamova s 24 trofeja i turnira Masters 1000 serije s 40 trofeja. Prošle je godine čak sedam puta uzeo titulu pobjednika nekog turnira, a rekordna mu je godina bila 2015. kada je slavio u čak 11 natjecanja. Ove sezone ima omjer od 23 pobjede i sedam poraza, a jedino finale u kojem je igrao bilo je upravo ovo u Engleskoj.

VIDEO Predstavljeni novi dresovi GNK Dinamo za sezonu 2024./2025.

Komentara 2

Avatar Beckham iz Obrovca
Beckham iz Obrovca
09:27 16.07.2024.

Uskoro će osvajati samo prvenstva Topole i Ravne Gore. To je jedino i zaslužio jer je tamo svoj na svome među svojima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije