ATP BASTAD

Nadal uspješno krenuo u pripreme za OI, u paru slavio, u singlu ga čeka sin velikana

FILE PHOTO: Tennis: French Open
Foto: Susan Mullane/REUTERS
1/2
16.07.2024.
u 03:00

Španjolac Rafael Nadal se u paru s Casperom Ruudom plasirao u četvrtfinale konkurencije parova u Bastadu uvjerljivom pobjedom protiv argentinsko-meksičkog para

Ponajbolji tenisač u povijesti, Španjolac Rafael Nadal uspješno je krenuo u pripreme za Olimpijske igre u Parizu koje su pred vratima. Prijavio se na turnir u Bastadu i u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Norvežaninom Casperom Ruudom slavio je protiv Argentinca Guida Andreozzija i Meksikanca Miguela Reyesa-Varele 6-1 i 6-4.

Nadal i Ruud su s uvjerljivih 6-1 premda su bili primorani spasiti tri break lopte. Odmah na početku trećeg seta napravili su break, no tu prednost su držali sve do šestog gema kad su Andreozzi i Reyes uzvratili. Usred sedmog gema kiša je prekinula meč, da bi po povratku na teren Nadal i Ruud opet napravili break te ga zadržali do kraja i plasirali se u četvrtfinale Bastada.

GALERIJA Pogledajte kako Luka Modrić sa suprugom gleda spektakl u Wimbledonu

FILE PHOTO: Tennis: French Open
1/9

Nadal i Ruud se dobro poznaju iz pojedinačne konkurencije u kojoj su se sreli dvaput na velikim turnirima i oba puta je 2022. slavio Španjolac, prvo u finalu Roland Garrosa s vrlo uvjerljivih 6-3, 6-3 i 6-0 što je bio i Nadalov zadnji osvojeni Grand Slam u karijeri, a onda na ATP Finalsu 7-5 i 7-5.

Španjolac će u Parizu sigurno igrati u parovima s ovogodišnjim osvajačem Roland Garrosa i Wimbledona Carlosom Alcarazom dok za igranje u pojedinačnoj konkurenciji još nije siguran, no za svaki slučaj se u Bastadu prijavio i za pojedinačnu konkurenciju gdje će u prvom kolu biti veliki favorit protiv 21-godišnjeg domaćeg predstavnika Lea Borga, sina teniskog velikana i osvajača 11 Grand Slamova, Bjorna Borga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije