KAPETAN RUKOMETAŠA

Domagoj Duvnjak oprašta se od dresa Hrvatske: Ako me trebaju, tu sam posljednji put

Susret Španjolske i Hrvatske na Olimpijskim igrama u Parizu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
16.08.2024.
u 12:15

Već sam razgovarao s izbornikom Dagurom Sigurdssonom. Ako sam potreban reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu, tu sam da odigram za Hrvatsku još jednom

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak (36) nakon Svjetskog prvenstva koje slijedi završit će reprezentativnu karijeru. Svjetsko prvenstvo 2025. održava se u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, tako da će Arena Zagreb biti zadnja prilika za još jednu medalju u Duvnjakovoj velikoj karijeri.

"Bilo mi je lijepo s ovim momcima, ali kod kuće imam troje djece. Moram hladne glave razmisliti što i kako dalje. Već sam razgovarao s izbornikom Dagurom Sigurdssonom. Ako sam potreban reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo, tu sam da odigram za Hrvatsku još jednom, posljednji put", rekao je Duvnjak za Kieler Nachrichten.

Opisao je nadolazeće Svjetsko prvenstvo na kojem će se Hrvatska u grupi H sresti s Bahreinom, Argentinom i Egiptom

"Posložili smo si na SP-u put do polufinala bez onih najboljih i najjačih, ali jedno je papir, drugo parket na kojem već dugo nismo dobri. Nakon ovoga u Parizu još smo manji optimisti, ali domaći teren je domaći teren, nama posebno."

Domagoj se prošle sezone nije proslavio ni na klupskom ni na reprezentativnom planu. S reprezentacijom je ispao u drugom krugu Eura, a s Kielom je završio četvrti u ligi i nije uspio izboriti Ligu prvaka nego će se morati zadovoljiti Europskom ligom. U Ligi prvaka i nije tako loše prošao jer je u polufinalu izgubio od kasnijeg pobjednika Barcelone koja je po svemu prikazanom najbolja na svijetu.

 

Komentara 10

Avatar Art of Noise
Art of Noise
12:40 16.08.2024.

A, i vrime ti je, brate. Što mislite igrati do hrvatske starosne mirovine (za muškarca)? Kad će mladi/mlađi, napokon, doći na red/do izražaja? Stari(ji)ma hvala, mladima/mlađima sritno i uspješno!

Avatar dosadno
dosadno
13:59 16.08.2024.

Hvala mu i na znanju i na zalaganju/odnosu prema reprezentativnom dresu. Možemo se samo nadati da će nove generacije barem dijelom poprimiti njegov odnos prema repki.

VE
veljača
12:48 16.08.2024.

Hvala Domagoju Duvnjaku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije